Jonas Grenfeldt

Jag tar ändå visst ansvar för/avstånd från vad jag skriver här, men verkligen inte hur mycket som helst.

Livet i brottstycken

Okej, nu lämnar jag valet och rasisterna för en stund, trots att det egentligen finns mycket mer att säga. Men hur jävla hemskt det än är att nationalsocialister kommit in i min riksdag, så fortsätter livet.

Turligt nog regnar det ute, så jag har en ursäkt för att inte göra alltför många knop idag. För de som inte vet ska jag springa Tjurruset den 16e oktober, och hårdträningen är i full gång. Igår skulle milen tämjas i ett av Faluns många terrängspår, men självklart lyckades jag springa fel och fick svettas i sex extra kilometer. Det känns idag kan jag säga.

I Koppargruvan har det tagit rejäl fart igen efter relativ stiltje i augusti. Ordrarna rullar in, och framför allt ökar snittvärdet hela tiden vilket kan ses som ett tecken på att folk nu vågar köpa för större summor. De återkommande kunderna är också många, och en del av uppsvinget kommer möjligtvis från att jag har arbetat på produktbeskrivningarna.

Mitt företag har nu officiellt bytt namn. Teampark Dalarna kändes inte så rätt när jag inte längre hade en teampark att erbjuda, och att smacka in Dalarna i namnet är att smacka in en underförstådd geografisk begränsning. Nytt namn är Grenfeldt GFD, men inriktningen mot content providing, e-handel och uppstartshjälp för mindre företag är förstås densamma.

I höstens projekt ligger jag lite efter i artikelpubliceringen, men sidan har nu med hjälp av relativt lite SEO tagit sig från 47 till 10 plats i sökresultaten. Besökarantalet har fördubblats från 148 till +300, men håller den senaste veckans trend i sig är jag i praktiken redan uppe över 500. AdWords var inte särskilt lyckat, nischen är mycket dyr, men en del besökare har den självklart genererat.

På börsfronten intet nytt. Jag ligger kvar i Sampo och Frontline, utöver mina onoterade innehav. Hittills har ingen dipp kommit, men inte heller någon uppgång att tala om, så jag är trygg i all min likviditet. Har fått upp ögonen för ett otroligt stabilt amerikanskt företag, samt en kanadensisk högutdelare (nej, inte en trust) och lär återkomma med analyser av dem. Kan även tipsa om att Fortum nu sportar en direktavkastning på +5%, och EON +7%.

Och det var nog allt för den här gången.

8 svar till ”Livet i brottstycken”

 1. Profilbild för KIm
  KIm

  Har hälsoprodukter redan över 300 unika / dag? Bra jobbat!

 2. Profilbild för Grenfeldt
  Grenfeldt

  Haha nej nej, 300/mån, 15-20 ub/dag. Lite skillnad =)

 3. Profilbild för kim
  kim

  Haha, Jag började fundera på vad jag gjorde för fel som inte hade samma framgång ett tag :)

 4. Profilbild för malän.
  malän.

  Sex arga extra km? (:

  Förresten kan du ju googla på ”Småbarnsdieten”, kanske är något att ha upp på Hälsoprodukter. Haha. (;

  Förresten ägnade jag nära 1½ timme igår åt att läsa igenom Betnérs alla delar om SD. Han sparade inte på ansträngningarna. Well done.

  (Och yes, nytt försök med bloggen.)

 5. Profilbild för Grenfeldt
  Grenfeldt

  malän: Ja dom var helt arga alltså, jag är fortfarande paj.

  Haha! Ska lätt ta med småbarnsdieten! Tack för tipset =)

  Betnér är mycket kompetent, och en av (tyvärr alldeles för få) som orkar grotta ner sig totalt i ämnet. Han skrev en ny del här om dagen, http://www.magnusbetner.com/2010/09/vi-diskuterar-visst-integration/, hoppas du såg den också.

  Kul att du är tillbaka =)

 6. Profilbild för malin
  malin

  Ja, och tyvärr så minskar väl hans trovärdighet, helt onödigt, bara för att han råkar vara komiker till vardags. Säkerligen är hans inlägg i saken en av de bästa. Sätt honom i en debatt med JÅ, DET skulle vara en intressant, och säkert även sjukt rolig, syn.

  Såg den på din fejspuck! Så att jag ägnade all den där tiden åt att läsa igenom även allt det andra ska du ha cred för.

 7. Profilbild för http://websimon.se

  Jag satt också och funderade på om du hade 300 ub per dag och ögonen blev stora som tefat. Hahaha! Kul ändå att du har fått upp den i serpen. Några platser till och du kommer att ha lite mer stabil besöksskara. Hur går det med nyhetsbrevet?
  Jag letar själv ett bra plugin för nyhetsbrev just nu. Har du köpt ett eller hittat ngt bra gratis?

 8. Profilbild för Grenfeldt
  Grenfeldt

  malin: Jag är bara budbäraren =)

  websimon: Nyhetsbrevet rullar på, inte särskilt många prenumeranter än dock men en liten skara som numera får äta smal snabbmat ;) Jag använder mailchimp som jag tycker funkar helt okej för syftet och, åtminstone för mina syften, hade en vettig prisbild i jämförelse med aweber och getresponse. Var först inne på svenska getanewsletter men tyckte inte att deras mallar klarade kraven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.