Jonas Grenfeldt

Jag tar ändå visst ansvar för/avstånd från vad jag skriver här, men verkligen inte hur mycket som helst.

Är du den vi söker?

Du är redo att ta itu med allt. Och då menar vi allt. Från att köpa kopieringspapper, städa och administrera, till att ta tuffa strategiska beslut. Du har en enorm drivkraft och räds inte att arbeta sena nätter om det behövs, men vi kan tyvärr inte garantera övertidsersättning.

Du har ingen självklar semester utan ser helt enkelt till att jobba när kunderna kräver det – och det är dessutom ditt fulla ansvar att hela tiden skaffa fler.

Arbetar du tillräckligt bra kan vi eventuellt underlätta arbetsbelastningen med ytterligare personal. Vi har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa dig att hitta rätt person, det är något vi anser ingår i dina arbetsuppgifter. Det är också ditt ansvar att se till att personen i fråga kommer igång med sitt jobb och blir lönsam. Vi har tyvärr ingen möjlighet att betala för den här anställningen, det är de pengar du genererar som måste betala personens lön, sjukförsäkringar, arbetsgivaravgifter, sociala avgifter, skatter och eventuella andra utgifter. Det är även ditt ansvar att se till att moms, skatt och räkningar betalas in i rätt tid varje månad för att slippa onödiga juridiska följder – sköter du inte detta riskerar du inte bara ditt jobb – du blir av med det.

Tyvärr kan vi heller inte garantera att du får full lön om du inte lyckas med ditt arbete under en månad. Vi räknar också med att du i princip aldrig är sjuk, det blir tyvärr för olönsamt för oss och i förlängningen riskerar vi att tappa kunder, något vi inte kan acceptera.

Vi ser även att du har goda kunskaper kring ekonomi, marknadsföring, sälj och samhället i stort. Stor vikt läggs vid personlighet och förmåga att bygga nätverk.

Välkommen med din ansökan!

Gästinlägget är skrivet av Lina Skandevall. Vad hade du krävt för lön från en arbetsgivare för den här tjänsten? Dela den lönen med fem så är du nog hyggligt nära ingångslönen för många företagare. Tack för dina ord Lina!

//J

12 svar till ”Är du den vi söker?”

 1. Profilbild för Madeleine
  Madeleine

  Ha ha Den var mitt i prick!

 2. Profilbild för Maisa
  Maisa

  Skrattet fastnar liksom i halsen när man inser att det är mitt jobb du beskriver… Mitt jobb under de senaste 19 åren nu. Dags att hoppa av…

 3. Profilbild för Christian R
  Christian R

  Min professor i entreprenörskap sa såhär på min första föreläsning i ämnet

  ” Att starta företag i sverige är friheten att arbeta sig själv till döds…”
  http://disruptive.nu/2008/01/27/att-starta-foretag-i-sverige-ar-friheten-att-arbeta-sig-sjalv-till-dods/

  Jag är den enda i den klassen på 100 pers som drivit företag….

 4. Profilbild för Michael Öberg
  Michael Öberg

  Eftersom ni drar det till sin spets och skriver en ansökan för en person som ska göra 99% av allt så kräver jag 99% av aktierna och därmed även 99% av den vinst jag skapar. Passar det inte att vara företagare så sök en anställning. Sverige är ett fritt land, ingen tvingar er att vara företagare. Även om det kunde vara sjukt mycket enklare att vara företagare, men med att skriva dessa texter hjälper inte. Tänk om gör rätt.

 5. Profilbild för Grenfeldt
  Grenfeldt

  Maisa: Glöm inte allt det fantastiska som kommer med jobbet! Friheten, möjligheten att få sätta kursen själv och förverkliga sina idéer och drömmar.

  Christian: Sad but true, hindren är många.

  Michael: Goda nyheter! Som företagare får du faktiskt 100 % av aktierna om du vill! Däremot är lite mindre än hälften kvar av den vinst du genererat, när skatteverket har fått sitt.

  Det stämmer att det här inlägget är draget till sin spets, vilket ju många andra argument i många andra debatter också är. Du håller ju med i sak verkar det som, men om sådana här texter hjälper eller inte är nog mer en fråga om konsekvenserna av dem än vad du anser. Tack, dock, för din kommentar.

 6. Profilbild för Kim

  Inlägget låter ungefär som förklaringen till varför jag har kvar mitt day-job :)

 7. Profilbild för Johan
  Johan

  Jag tar gärna risken, jobbar mycket och tjänar lite. Fast i mitt fall så är jag nöjd med min lön med tanke på den tid jag jobbar och hur mycket jag tjänar.

 8. Profilbild för Michael Öberg
  Michael Öberg

  Grenfeldt: Ja klart ”man får mindre än hälften kvar av den vinst man genererat, när skatteverket fått sitt”. Man får ännu mindre efter det att du betalt alla andra kostnader som företagande medför, som tex personal, hyra, el, inköp, osv.
  Ja jag håller med i sak. Men det MÅSTE jobbas så systemet förändras! Alla dessa lyfta frågan, debatt, inlägg osv hjälper inte nämnvärt. Har jag fel? Kan du informera mig om vad som förändrats nämnvärt senaste 5 åren inom företagande som hjälpt företagare att driva sin verksamhet?
  Problemet som jag ser det är att det är för många regler, riktlinjer att följa. Inget är omöjligt, men det blir dyrt att lägga ner tid på att sätta sig in i allt och följa allt till minsta punkt.
  Enligt mig borde det bästa vara att FÖRENKLA och UNDERLÄTTA, vilket inte betyder att göra något fel, underlättar och förenklar man så vinner alla på det, även om många verkar älska när det är krångligt, vilket jag absolut inte gör.

 9. Profilbild för Okänd

  Haha, mycket bra inlägg.

  Sverige har ju ett fantastiskt företagarklimat, är det inte det dom försöker tuta i oss?

  Och så undrar dom varför folk/företag jobbar svart??

 10. Profilbild för Grenfeldt
  Grenfeldt

  Bra, Michael, då är vi helt överrens :) Nej, kan inte säga att mycket har hänt eller händer, tyvärr. Men opinionsbildning och att informera om den faktiska vardagen är väl ändå inte dåliga sätt att få till förändring? Finns det bättre sätt i dina ögon?

 11. Profilbild för Erik
  Erik

  Brukar sällan lägga oneliners som kommentarer men det får det blir här.

  RIKTIGT BRA SKRIVET!

 12. Profilbild för Marcus
  Marcus

  Riktigt slående inlägg! Det krävs verkligen att man själv testat egenföretagande för att förstå hur sant inlägget är. Få affärsidéer genererar intäkter från dag ett och under första tiden blir det helt klart långa arbetsdagar utan nämnvärd ersättning. Däremot skulle jag inte byta livet som entreprenör mot något annat. Bra skrivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.