Jonas Grenfeldt

Jag tar ändå visst ansvar för/avstånd från vad jag skriver här, men verkligen inte hur mycket som helst.

Höj Rösten 20/21

Jag har fått den stora ynnesten och möjligheten att delta i den partipolitiskt obundna stiftelsen Höj Röstens Politikerskola 20/21. En möjlighet jag tänker ta på stort allvar. Nedan är min presentation från utbildningens sida: om varför jag sökte in och hur jag ser på politik:

Jag tror på entreprenörskap och företagande som en viktig lösning på flera stora samhällsutmaningar. Det fria företagandet hjälpte till att göra Sverige till en framgångsrik och innovationsfrämjande välfärdsstat, och kan fortsätta hjälpa oss igenom de enorma förändringsvågor vi nu möter i form av t.ex. klimatkris och digitalisering.

Samtidigt är det inte lösningen på allt och vi behöver en stabil, demokratisk och pluralistisk stat som orkar ge både stor frihet och starkt stöd när det behövs. Det finns också många viktiga frågor som måste lösas parallellt med mega-utmaningarna: inklusion, utbildning, folkhälsa, miljöfrågor, ekonomisk samhällsmodell mm.

Allt knyts ihop i en samtidsväv som är nog så viktig, inte minst när det kommer till vem som bygger narrativ och kontrollerar agendan. Men det jag också önskar att politiken kunde börja prata lite mer om är framtidsväven: vad måste vi göra idag, för att nå ett mål eller en vision imorgon?

Genom de lärdomar och verktyg jag får under utbildningen hoppas jag kunna hitta min plats och röst i politiken. Då kan jag förhoppningsvis bidra till ett samtal som bygger mindre på ideologiska skiljelinjer och åsikter om nutiden, och mer på en gemensam vision av vad vi vill skapa för framtid tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.