Vad bloggen kommer att handla om framöver

Gårdagens lansering av GFD blev en stor succé förstås, tack vare er. Olyckligt nog knasade Analytics hela dagen utom ungefär sista minuten, så enligt det hade jag två besökare igår. Hoppas det inte stämmer…

Hursom, med den sajten lanserad och en nära framtid som kommer att domineras av innehållsskapande, webbproduktion och SEO, har jag också bestämt mig för att Grenfeldt.com kommer att ändra riktning en del. Det är ju inte direkt första gången jag byter fil så jag hoppas att ni följer med mig ändå. Och den här gången har jag en ganska klar riktning utspikad så jag tänkte förvarna er lite.

Från och mer nu kommer Grenfeldt.com att handla mindre om ekonomi och investeringar. De dör nog inte ut helt, och alternativa investeringar lär jag nog fortsätta skriva om eftersom jag har ett gäng. Men inte mycket.

Mer fokus kommer att ligga på saker som rör mitt företags verksamhetsområde, dvs digitalsocialt nörderi såsom sajtbyggande, länkbyggande, sociala medier, digital marknadsföring, sökmotoraktiviteter osv. Jag vill hela tiden utveckla min kompetens genom att lära mig nya saker, och att skriva ner det jag lär mig är det bästa sättet jag vet för att få det att fastna.

Samtidigt lär jag inte kunna låta bli att skriva om vardagen, när SD gör något dumt (vilket ju verkar ske åtminstone någon gång i veckan) och saker jag blir förbannad på (det mesta verkar det som ibland).

Så – egentligen inte någon större ändring av upplägget. Ekonomi får ge vika för företagande, typ. Inläggsfrekvensen blir kanske något lägre , 2-4/vecka eller så, men det är min blogg och ni gillar den ändå. Eller hur? Gott. Och gilla FB-sidan här till höger förresten, så är du en darling.

//J

9 svar på ”Vad bloggen kommer att handla om framöver”

 1. Kul att du fortsätter skriva på bloggen, jag blev nästan nervös =) Alternativa Investeringar är alltid intressant att läsa om och SEO också. På tal om SEO så har jag en liten fråga, alla Adsense-annonser på alla bloggar etc.. visar reklam för groupon ”all you can eat” i Göteborg, alltså något slags materbjundandeföretag dvs inte speciellt relevant annons när jag är inne på ekonomibloggar…

  Jag har försökt med att rensa cachen osv men problemet kvarstår, vad kan detta bero på ?

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

 2. burg: Gött! =)

  websimon: Gött! ;)

  Ekonomisk trygghet: Klart jag fortsätter, skriva bör man annars dör man. Svaret på din fråga är att google hela tiden försöker ”känna av” vad en sida handlar om genom att analysera innehållet. Ord som förekommer ofta, i rubriker, och i fet eller kursiv stil är extra mycket ”värda” när Googles botar ska försöka avgöra vad sidan handlar om.
  För de flesta bloggar är det ett problem eftersom de ofta är rätt spretiga i sitt innehåll. Det gäller att i princip uteslutande blogga om ett ämne för att Google ska visa annonser för det. Blandar man in ”vardagen” får spindlarna svårt att hitta ett tema, vilket leder till att mer allmängiltiga annonser, som groupons, visas.

 3. Tack för svaret! Då får jag helt enkelt börja skriva lite mer om Passiv Inkomst, Utdelningar, Aktier, Pengar, Spara etc… =)

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

 4. Ja fullt fokus bara så ska det nog gå bra. Men frågan är om man verkligen vill/ska/borde ändra på hur och vad man skriver, bara för att visa ”rätt” reklam…

 5. Det är just på grund av alla ämnen du ska börja skriva om som jag kommer börja följa din blogg. SEO och dylikt intresserar mig betydligt mer än vad investeringar gör.

  Du har en ny läsare.

 6. Härligt Nabil! Jag tackar för förtroendet och ska göra mitt bästa för att förtjäna det.

 7. Jag gillar allt jag fattar! :D Och så sympatigillar jag det jag inte fattar.
  Ja, jag tror faktiskt att det är trend att låta hamstrar kissa i vattenflaskor och gräva ner dem i jord under nätterna. Kan vara någon liten tomte som gör det när vi sover. Så tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.