They couldn’t agree on the colour of shite

Nu har jag avslutat min dialog med Falu Kommun. Och efter att på nära håll fått se hur en byråkrati arbetar, kommer jag aldrig någonsin att ha med en kommun att göra i affärssyfte igen.

Den ansvarige för Lugnets naturreservat har blivit polisanmäld av Länsstyrelsen för att han godkänt en mountainbike-led på reservatet, något som enligt Länsstyrelsen bryter mot reservatsbestämmelserna. Det har resluterat i att han inte vågar fatta något beslut gällande min verksamhet. Nu är det ju förvisso så att Lasertag inte påminner särskilt mycket om Mountainbike, och förvisso har en konkurrent till mig fått tillstånd att anordna paintball på reservatet. Men alla är sig själva närmast, och jag har inget annat val än att acceptera att han inte vill ta ett beslut över något han är ansvarig för.

Falu Kommun äger ju en hel del annan mark runt om i kommunen. När det gäller den har jag haft kontakt med den tjänsteman på Kommunfastigheter som jag faktiskt först hade kontakt med i somras. Idag ringde han upp mig och förklarade mycket utförligt att eftersom kommunen har sina invånares intresse i första hand, och därmed måste arbeta seriöst, kan man inte bara fatta beslut om att låta mig hålla till på 100 x 100 meter bara sådär. Först måste man förankra beslutet med berörda avdelningar såsom fastighetsavdelningen, skolavdelningen och kulturavdelningen. Vad Battleground har med skol- och kulturverksamhet är rätt oklart, men det är tydligen så alla måste få något att säga om saken.

Nu är nästa steg att ansöka hos Länsstyrelsen om att få hålla till på Lugnet. Rimligtvis borde de inte ha något att invända, men jag blir alltmer cynisk ju mer jag inser hur saker och ting verkar fungera. Och får jag inte ja hos Länsstyrelsen kommer jag inte spela boll mer. Min målsättning har alltid varit att göra det här så att alla direkt och indirekt inblandade blir så nöjda som möjligt. Därför har jag visat upp min bästa sida mot Falu Kommun och kommer att göra det även mot Länsstyrelsen. Men får jag nej även där så åker esset ut ur rockärmen och handskarna av.

//J

2 svar på ”They couldn’t agree on the colour of shite”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.