Tävla om värdecheckar med GFD

Som webbföretagare får man hela tiden en massa erbjudanden från andra företag som vill att man ska använda deras tjänster. En del är förstås bättre än andra, och webbaserade bokföringsprogram är oftast mer relevanta än kataloger med restaurangtillbehör.

Nu råkar det vara så att GFD den här månaden har fått inte mindre än två stycken värdecheckar från Google AdWords. Checkarna gäller bara nya kunder och eftersom jag knappast kan räknas som ny kund har jag inte så stor användning av dem.

Så vad är AdWords?

AdWords är Googles egna annonseringsprogram. När du gör en sökning så visas ju ofta ett gäng annonser, dels direkt under sökfältet, dels i högerspalten. Det är där man kan synas med hjälp av AdWords, och även om organiska (naturliga) sökresultat blir klickade mer ofta så har man egentligen inget att förlora eftersom man bara betalar för antalet klick. Man får själv välja hur mycket man kan tänka sig att betala för ett klick, så det finns stora möjligheter att marknadsföra kostnadseffektivt.

Eftersom man också kan välja vilka ord man vill att annonsen ska synas på går det att nischa sig hårt mot målgruppen vilket innebär att man får besökare som redan är intresserade och köpvilliga. Kostnadskontrollen är också mycket överskådlig, och man kan välja att inte göra av med mer än värdecheckens värde.

Vad vinner man då?

Man kan vinna en av dessa två värdecheckar á 750 kronor. Det betyder att man kan få flera hundra (beroende på kostnad per klick förstås) ”gratis” och intresserade besökare till sin hemsida eller blogg vilket förstås är varje persons våta dröm.

Hur vinner man då?

Döenkelt. Gå till GFDs facebooksida och skriv något kul på väggen (du måste förstås ”gilla” den också). De tre första som skrivit något (räcker med att skriva att du vill ha en värdecheck om du inte har något kul att skriva) får en AdWordskod och instruktioner kring hur de ska gå tillväga för att bygga och publicera en annons – enligt Google själva tar det mindre än tre minuter.

Först till kvarn alltså, lycka till!

//J

Tillägg: Jupp, det stod 3 först men en var visst inte överlåtningsbar tyvärr. Två stycken är det alltså.

Tillägg2: Swoosh sa det så var det klart! Men jag tycker ändå att ni ska klicka på Like här ute till höger, så slipper ni missa liknande tävlingar och andra fina nyheter i framtiden. Eller hur? Gört!

* Googles användarvillkor

Endast nya kunder (”annonsörer”) hos Google AdWords har rätt att lösa in reklamkupongen. Koden på reklamkupongen måste användas senast 14 dagar efter att det nya självhanterade-kontot hos Google AdWords har registrerats. Reklamkupongen krediteras automatiskt det nya Google AdWords-kontot när du matat in koden och valt betalningssätt. Annonskostnader som överstiger tillgodohavandet faktureras och du är skyldig att betala eventuell skatt. Om du vill undvika att kostnaderna överstiger tillgodohavandet bör du övervaka ditt konto och avsluta din kampanj innan du överskridit eller när du uppnått tillgodohavandet. Annonsering på Google AdWords och inlösen av reklamkupongen medges med förbehåll för att Google godkänner reklamen och att annonsören registrerat sig på rätt sätt och accepterar Googles allmänna affärsvillkor. Rabattkupongen har inget marknadsvärde, kan ej överlåtas och får ej säljas. Google kan förklara rabattkupongen som ogiltig och/eller vägra utföra prestationen som utlovas i rabattkupongen om annonsören bryter mot dessa villkor eller på annat sätt använder rabattkupongen på otillåtet sätt. Varje annonsör får endast lösa in en rabattkupong. Google och Adwords är registrerade varumärken som tillhör Google Inc. och de är upphovsrättsligt skyddade. Endast en reklamkod per annonsör. Annonsörer med självhanterade-konton är skyldiga att betala en 50 SEK aktiveringskostnad. Dessa 50 SEK är redan tillgodräknande i reklamkupongen föra att kompensera för detta. Väljer du att betala i förskott måste du betala in en minimiavgift på 100 SEK (varav 50 SEK är återbetalningsbara) för att aktivera ditt konto, innan tillgodohavandet kan bokföras på ditt konto.

Ett svar på ”Tävla om värdecheckar med GFD”

  1. Pingback: Tweets that mention Tävla om värdecheckar med GFD | Grenfeldt -- Topsy.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.