Tårtdags

Tårtdags. Här är fördelningen av mina aktieinnehav juni 2010. Utöver dessa har jag även andra investeringar i form av ädelmetall, ädelsten och skog men de lämnar vi därhän för den här gången.

  • Energy Potential är ett onoterat bolag som investerar i förnyelsebar energi, bland annat har man stora investeringar i både Seabased och Vertical Wind.
  • EnQuest är den brittiska del av Lundin Petroleum som delades ut i våras. Bolaget borrar på UKCS, har god lönsamhet och stor potential. Ett inlägg om oljeinvesteringar kommer att komma längre fram, men än så länge nöjer jag mig med att säga att jag är nöjd med investeringen.
  • Frontline är ett norskt rederi baserat på Bahamas och noterat i New York som jag kom in i mycket billigt. Förhoppningen var att deras tidigare massiva, men under finanskrisen nedtryckta, utdelningar skulle öka igen på sikt, men jag är mycket nöjd med aktiens utveckling under våren också.
  • Peyto är ett kärninnehav som delar ut varje månad med en mycket hög direktavkastning. Företaget borrar efter olja och gas i Kanada och kommer vid nyår att omvandlas från trust till aktiebolag.
  • Sampo är det senaste köpet. Direktavkastningen är lockande, liksom det faktum att man på sikt förväntas dela ut försäkringsbolaget If till aktieägarna. If ligger just nu ute till salu för 85 mdr men frågan är om någon är intresserad till det priset.
  • UPM Kymmene är ett skogsbolag med egen skog och papperstillverkning i både Finland och Sydamerika. Bra direktavkastning och en stark ställning i en framtidsbransch kopplat med att man ligger i framkant på miljösidan gör att jag trivs med bolaget.
  • WWE, eller World Wrestling Entertainment behöver ingen större beskrivning. Total dominans i den amerikanska underhållningsbranschen och sändningar i över 40 länder. Fin direktavkastning, lågt beta-värde och en stark ägarfamilj i McMahons.

Jag har en del i pipen men närmast lockar faktiskt ett bull olja-certifikat. Detta kommer i så fall att hållas på lång till mycket lång sikt (precis som de flesta av mina investeringar). Jag har insett att jag mår bättre när jag inte är inne och swingtradar. Numera kan det gå flera dagar mellan mina inloggningar på Avanza, när jag höll på och tradade bull och bear-certifikat var jag inloggad tio timmar om dagen. Att slippa stressen har också ett värde.

Nästa tårta jag får kommer i helgen när jag fyller 25. Imorgon är det ju också midsommar så det ser ut att bli skralt med uppdateringar här under veckoslutet. Därför vill jag passa på att önska glad midsommar och trevlig helg! Och glöm inte att rösta här ute till höger. Framtiden ligger i era händer.

//J

2 svar på ”Tårtdags”

  1. Hej Jonas! Jag hittade hit från en annan blogg av en slump. Tycker din portfölj är jätte intressant, många spännande bolag som i varje fall jag inte kände till sen tidigare! Men jag undrar: det måste vara hög risk i portföljen när du har så få aktier?

  2. Anders: Vad kul att du hittade hit, hoppas du stannar kvar. =) Jag följer Carnegies princip: ha alla dina ägg i samma korg, men vakta den korgen noga! De flesta innehaven är rätt defensiva med låga beta-värden och eftersom portföljen dessutom har geografisk spridning så brukar den faktiskt svaja mindre än stockholmsbörsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.