Sommaren och E-handeln

Det är mycket nu. Sommaren lockar ut en med sitt fina väder, samtidigt som det finns tusen saker att göra med siterna jag bygger och framför allt distanskursen i e-handel. I helgen bar det av till Borlänge för en fantastisk dag på Peace & Love, men någon Almedal blev det inte i år.

På tal om e-handel så går det alldeles fantastiskt bra för Koppargruvan: försäljningsmålen för Juli har redan slagits med marginal och det märks att ordet sprider sig! Samtidigt är jag mycket stolt över att jag faktiskt har börjat få en del återkommande kunder, ett gott tecken på att kundservicen fungerar. Dessutom är det kul att se att folk faktiskt handlar trots det fina vädret och den varma sommaren. Man har ju hört att detta brukar vara torrperioden number uno för e-handeln: alla är ute och köper glass för pengarna.

Än så länge är det dock inga större vinster att tala om. Marginalerna är (i motsats till vad många tror) inte särskilt stora efter frakt, tull och moms, och det lilla som blir över återinvesteras i nya tackor och mynt. Tillväxt framför resultat i år, nästa år är förhoppningsvis basen tillräckligt stabil att stå på för att kunna fokusera på lönsamheten. En klart bidragande orsak till att det går så bra är de många duktiga partners som Koppargruvan har. De/ni är en ovärderlig hjälp när det kommer till att sprida ordet och för det är jag enormt tacksam! (Hör av dig om du själv skulle vilja marknadsföra Koppargruvan!)

Är det någon som har några andra idéer kring hur man skulle kunna marknadsföra det här lite vidare och bredare, hör av er! Jag nås både via kommentarsfältet och mail, och är sällan varken svår eller omöjlig när det kommer till att lyssna på nya idéer…

Det senaste tillskottet i sortimentet ser ni förresten nedan. Vackert, eller hur?

//J

8 svar på ”Sommaren och E-handeln”

 1. Rising Sun, superläcker! Skoj att det går bra, om det växer bra nu, tänk vad det kan växa till hösten när alla sitter inne igen :)

 2. Robert: Ja det vore häftigt ifall det fortsatte växa såhär till hösten! Jag har några hemliga mål för omsättning, besökare, konvertering osv, och om de skulle uppfyllas skulle jag vara minst sagt glad. =)

 3. Kul att det går bra!
  Jag tror att det eventuellt kan vara så att det behövs mer fakta och bra information varför koppar är en bra investering för många som är vana vid guld/silver/platina investeringar. Om den faktan sprider sig så kommer nog nischen att växa lite till vilket gynnar dig. Och här tror jag att du är på rätt spår med affiliate partners, och helst kunniga sådana med risk för att utesluta mig själv… ;-)

  Sedan tycker jag att du skall producera en film som du kan lägga upp på hemsidan där du berättar om dina produkter, kopparinvesteringar och kanske faalu gruva, typ gary vejnertjuk…

 4. intemiljonar: Det var två bra poänger. Ska nog börja fila på en sådan sida med argument och förklaringar. Det finns förvisso ganska många bra argument på förstasidan till varför man skulle vilja investera i koppar, men lite mer djupgående information skadar förstås aldrig.

  Ang. film… Så får vi se. ;)

 5. Tjena Jonas.

  Crobbe här;-)

  Trots våra (mest mina) skärmyttslingar (stavas det så, haha) så är jag på ett sätt glad att det går bra för koppargruvan MEN, som Tony Irving skulle ha sagt så är det ingen bra investering att köpa till dina priser och att säga det till kunder är helt enkelt att ljuga rakt av.

  Jag vet att du har utlägg för dina beställningar, (jag med, ibland), frakt, tull, postens tillkommande avgifter, momspåslag samt en liten vinstmarginal.

  Grejen är den att du skulle kunna sälja det mesta av vad koppargruvan har att erbjuda som t ex affiliate och tjäna på det den vägen men ge kunder chansen att köpa grejorna till vad du ger för dom;-) och beroende på orderstorlek, t o m billigare.

  Antingen gör du det eller också kommer jag att launcha en kampanj för billigt koppar, så är det. Jag är nog en så länge den enda affen i Sverige och har inte gjort något med det, ännu, men vi får se.

  Du, och alla som läser detta ska veta att jag verkligen BRINNER för koppar som investering, jag kan nog t o m ha Sveriges största privata kopparsamling om vi snackar koppartackor och kopparmynt (ca 3,9 ton sist jag räknade över innehavet;)

 6. Och bara så att du vet så är det inte bara koppargruvan som är i min skottglugg. Jag brinner för silver investeringar också, och att köpa silver från t ex Svenska Liberty Silver är en mycket dålig idé om man ska investera i silver.

  Vad som behövs är att få folk medvetna om hur och framförallt var man kan göra en bra fysisk koppar/silver investering, hmm, en bra bloggidé kanske:-)

 7. Crobbe: Mitt svar blev för långt för att få plats här, du finner det i inlägget ”Svar på tal” istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.