Ska du rösta i kommunalvalet?

På frågan vad ni trodde kommer att hända med världsekonomin fram till årsskiftet fick vi många bud. Ganska naturligt egentligen, eftersom framtiden är svår att förutse, och den nuvarande utvecklingen är extremt svår att diagnostisera.

Utöver ett mycket lågt valdeltagande (era soffliggare) kan man se att många av er tror på en svag uppgång. Sett till hela resultatet är det dock fler som tror att det kommer att gå nedåt (8 vs 6).

Veckans fråga

handlar om valet. Jag vet, det är mycket om det nu, men det händer bara vart fjärde år så låt mig hållas.

Jag har tidigare inte röstat i vare sig kommunalvalet eller landstingsvalet. Anledningen är att jag har tänkt att det nog inte spelar någon större roll, och det gör det kanske inte heller när man är tjugo-nånting och inte har barn som ska gå i skolan, behov av äldrevård eller finner enorm glädje i att fjärrvärmen ska byggas ut.

I år tänker jag dock rösta i alla tre val, och jag kommer att rösta på ett parti till riksdagen och ett annat till kommunen och landstinget. Till ”småvalen” blir det (mp), men just nu står jag faktiskt och väger mellan (pp) och (c) till riksdagen. För några veckor sedan var jag helt inne på (pp) men den dialog som uppstod i kommentarsfältet efter det här inlägget, och en del diskussioner på bl.a. Twitter, är jag inte lika säker längre. Återkommer nog till det i ett senare inlägg om jag känner mig själv rätt.

Hursom, att jag för första gången kommer att rösta i ”småvalen” och dessutom tänker rösta på olika partier fick mig att undra över hur vanligt eller ovanligt det är. Rösta ute till höger, ni är självklart helt anonyma och jag kan inte på något sätt se vem som har röstat hur. Kommentera också gärna med din syn på saken.

//J

Ett svar på ”Ska du rösta i kommunalvalet?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.