Säljer Hälsoprodukter

Den senaste händelserika tiden (som ju till stor del bidragit till bloggtorkan här) har fått mig att inse att jag behöver diversifiera min webbverksamhet rejält när det kommer till branscher, nischer och områden. Men den har också fått mig att inse att jag måste växa fokuserat och ta en eller högst ett par saker i taget.

En viktig del av webbproduktion är att kunna hitta guldkornsnischer som man kan utveckla och bidra till, att ha tålamod och bygga långsiktigt. Men en lika stor del är att veta när det är dags att släppa något som inte blev som det skulle: att veta när alternativkostnaden blir för hög.

Hälsoprodukter till salu

Sajten Hälsoprodukter (halsoprodukter.com) är en sak jag har jobbat rätt mycket med under hösten. Jag har tagit placeringar på en del fina nyckelord, och skrivit många artiklar med unikt och bra innehåll. Sökmotoroptimeringen har varit gedigen får man ändå säga utan att skryta, liksom kvalitén på innehållet.

Skälet till att jag har bestämt mig för att sälja den är att jag inte känner mig manad att gå in i hälsonischen fullt ut, och ska man kunna konkurrera behövs det mer än bara en sajt, hur bra den än är.

Vad får man?

 • Halsoprodukter.com har 38 sidor varav 9 kategorisidor och 29 artiklar. Genomsnittligt antal ord per sida är 350, genomsnittligt antal ord per artikel är 405 (totalt 13 313 ord). Allt innehåll är självklart unikt och skrivet av mig.
 • E-boken ”10 Smala och Snabba Recept” sammanställd (recepten) och skriven (all annan text) av mig ingår i paketet och kan ges bort eller användas för att få prenumeranter till eventuellt nyhetsbrev. Själva nyhetsbrevet och dess (extremt få) prenumeranter ingår inte.
 • Under november hade Hälsoprodukter 205 besök från 186 unika besökare. Avvisningsfrekvensen var 54 %, genomsnittlig tid på webbplats var 1 min 12 sek och varje besökare såg i genomsnitt 2,44 sidor.
 • 61 % av trafiken kom från sökmotorer, 24 % från hänvisningsplatser och 15 % var direkt trafik. Topp3 sökord var ”hälsoprodukter” ”äta nyttigt” och ”balansplatta”.
 • Enligt Yahoo! Site Explorer så har Hälsoprodukter 559 inlänkar i dagsläget (observera att det inte är en statisk siffra).
 • Halsoprodukter.com är ett starkt domännamn, relevant för nischen och bra för länkbyten etc.

Noterbara placeringar i Google är (enligt Gserp)
Hälsoprodukter: 1
Hälsoprodukt: 1
Hälsoprodukter på nätet: 5
Äta nyttigt: 7

Möjligheter

En eventuell köpare har förmodligen andra sajter inom hälsa, kosttillskott, viktminskning osv. Man skulle till exempel kunna

 • använda sidan som en sökmotormässigt väloptimerad hub för ens sidor och andra länkbyten,
 • utveckla sidan och satsa mer på long tail,
 • stycka upp allt innehåll och publicera det på andra sajter.

Intressant?

Känner du att du har lite extra pengar kvar i företagskassan som du hellre investerar än skattar bort innan årsskiftet? Maila ett bud till jonas [a] gfd . nu så kan vi säkert komma överens. Jag har förstås en siffra i huvudet kring sidans värde baserad på domän, innehåll och SEO-arbete, och även om den är ganska flexibel så är det ingen idé att skambuda. Säljs den så säljs den, säljs den inte så säljs den inte. Som allt annat. Det är fritt fram att buda till och med nästa onsdag, dvs 15/12. Sajten är nu såld för acceptpris.

Har du frågor eller tankar är kommentarsfältet som vanligt fritt.

//J

5 svar på ”Säljer Hälsoprodukter”

 1. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: jag är imponerad av din företagsamhet! Hoppas det går bra med försäjningen :)

  Sv: Jag är ledsen men jag fixade inte att se hela boktipset-klippet. Oklart om jag hann stänga av i tid för att rädda nattsömnen eller ej :S Creepy!

 2. Intressant. Bra sajt med bra innehåll. Maila gärna ett riktpris till mig så ska jag kolla närmare på det.

 3. Anna: Tack snälla! Nej han är så sjukt creepy haha

  Kim: Done and done =)

 4. Hej Jonas, jag är intresserad av att eventuellt köpa sidan. Jag har lite frågor bara, kontakta mig gärna på bifogad mailadress med ungefärlig prisbild och ev. accept pris, och en fullständig lista över sökord och trafikkällor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.