Rösta inte blankt!

Idag lanserade SD sin valreklam. Tanken var att den ska visas på TV4’s kanaler, men nu lutar det åt att man stoppar detta då filmen balanserar på gränsen till hets mot folkgrupp. Av samma anledning tänker jag inte visa den här på bloggen, även om jag till viss del anser att ju fler som ser den desto bättre.

I den visar nämligen SD precis vilken typ av parti man är. Tidigare har man aldrig förnekat att man vill minska invandringen och göra villkoren tuffare för invandrare, men man har även drivit linjer kring pensionärernas situation och brottsstatistiken. Nu visar man sina sanna (bruna) färger när man i den här kampanjfilmen klart och tydligt förklarar att antingen måste pensionärerna få det sämre, eller så måste invandringen bromsas.

Ett klart exempel på svartvit retorik som i mina ögon en gång för alla diskvalificerar Sverigedemokraterna som något annat än ett gäng slipsrasister. Om någon SD-anhängare nu skulle hitta hit så kan vi väl skippa hela den där diskussionen kring att ni inte är smygrasister bara för att ni inte vill beblanda er med muslimer, genom att du läser det här först?

Jag vill med det här inlägget först och främst uppmana alla läsare att faktiskt utnyttja er demokratiska rättighet och starkaste form av maktutövande genom att gå och rösta. Och det spelar ingen roll vad ni röstar på, jag bryr mig faktiskt inte så värst, så länge ni inte röstar blankt eller SD.

Det enkla skälet till att ni inte ska rösta blankt är, precis som Nikke Lindqvist redan skrivit så bra, att blankröster inte räknas utan i slutändan bara ger större proportionell ”makt” åt en SD-röst (om 2 av 100 röstar SD får partiet 2%, men om 20 andra röstar blankt får partiet 2/80 = 2,5% av de giltiga rösterna).

Själv har jag röstat blankt av missnöje i varenda val jag fått delta i hittills, men i år kommer jag att rösta PP. Skälet är dels för att jag helt enkelt inte vill ha rasister i min riksdag, dels för  att jag tycker det är viktigt att hålla debatten kring integritet, IPRED och FRA vid liv.

Nästa inlägg kommer att handla om varför en röst på SD inte ens gynnar dig som är svensk, blond och pensionär. Stay tuned.

//J

13 svar på ”Rösta inte blankt!”

 1. Bra skrivet.

  Rösta på vad som helst så länge det inte är blankt eller en SD röst.

  Idioterna som röstar på SD gör det i grund och botten bara för en sak och det har med invandringen/invandrare att göra, hur dom sen ska driva runt landet har dom INEGN ANING OM.

 2. Att rösta PP, enkom i frågor om ”integriteten”, IPRED, FRA etc förstår jag inte …

  Om nu PP kommer ”till riksdagen” och fixar dessa frågor, hur fixar de resten? Det är inte så enkelt, som många vill få det att låta som, det är bra mycket mer komplicerat att få alla kuggar att samverka på bästa möjliga sätt …

 3. ett exempel, från PP:

  Fri kunskap?

  Ok, vad är det de flesta säljer till arbetsgivare om inte KUNSKAP till högst bjudande?

  om nu kunskap ska vara fritt, hur ska då folk och fä kunna försörja sig själva?

 4. Crobbe: Tack ska du ha.

  Patrik: Min röst på PP är i botten också en missnöjesröst. Visst är de ett enfrågeparti precis som SD, men med en fråga jag sympatiserar med. De kommer aldrig få leda Sverige, och förmodligen klarar de inte ens spärren. Men det är det parti jag tycker minst illa om så de får min röst.

  Ditt exempel haltar. Man säljer sin tid och kompetens utöver kunskap. Bara för att det står på nätet hur man programmerar i PHP betyder det inte att alla vill göra det själva istället för att betala någon annan för arbetet.

  Självklart ska inte all kunskap vara fri. Coca Colas hemliga recept är givetvis deras, liksom Philips forskning och patent givetvis tillhör dem. Men min uppfattning är inte att det är PP’s huvudlinje att driva sådana saker. Integritet, IPRED, FRA etc står mig varmt om hjärtat, och PP är det parti som driver på i dessa frågor mer än något annat parti.

 5. Personligen tycker jag inte att en röst på PP är speciellt mycket bättre än en på SD. PP kan rent av tänka sig att sammarbeta med SD eftersom dom har världens tunnaste agenda och har sagt att dom röstar ihop med vilken grupp dom än hamnar i i övriga frågor i samband med eu-valet. I SVT:s ”valkompassen” hade jag 18 % delade åsikter med PP, betydligt mindre än med SD.

  I övrigt håller jag med om inlägget. Ju fler som ser filmen desto bättre. Jag trodde faktiskt bättre om SD, utan att för den skulle säga att jag tyckte bra om dom. Idag visar dom att dom fortfarande är sitt gamla jag…

 6. Grenfeldt, har du inte kunskapen (kompetensen) spelar det ingen roll hur många timmar du har att sälja, oavsett område.

  Att rösta blankt eller PP är ”same same but different”, enligt mig … då de aldrig kommer nå spärren

 7. Diversifierad: Men PP klarar inte spärren så det spelar ingen roll vem de kan samarbeta med. Det är som sagt en missnöjes röst. Och att du delar mindre åsikter med PP än med SD står ju faktiskt för dig.

  Patrik: Det var heller inte vad jag sa. Att sälja arbetskraft är en kombination av att sälja kompetens (kunskap) och tid. Arbete helt enkelt. Har man inte tiden så spelar det ingen roll att man har kunskap, då får man antingen tacka nej till att arbeta eller köpa arbetskraft från någon annan med mer tid och samma kompetens.

  Som jag skrivit ovan gör en blankröst att alla röster på SD blir ”mer värda”, medan en röst på PP inte gör det. Just i den aspekten är det inte relevant om de når spärren eller inte.

 8. Faktiskt, alla borde rösta, tydligen kan man ju nu även rösta på mcDonalds så det borde ju få även de mest vråltrötta att slänga ner en röst i urnan. Visserligen bara i Tumba, men alltid något.

 9. Diversifierad: Det var ett intressant test faktiskt! Jag vill bara inflika att skälet till att jag tänker gå iväg och rösta på PP är (utöver tidigare nämnda käpphästar) att jag inte vill stödja något av blocken då de båda står för saker jag inte vill stödja.

  Mitt testresultat då? Tydligen är jag feministvänster vilket återigen visar att man kan tycka lika i många frågor men att det är hjärtefrågorna som i slutändan avgör. De röda straffar företagare, Mona Sahlin är inte lämplig som statsminister och F! är kort och gott oseriösa.

  Minst antal åsikter delade jag dock med just SD, samtidigt som jag likt mp månar om miljön.

  Se mitt resultat: http://valpejl.se/resultat/1aacbb-aDADa—-bdb-daabdA-daad—d–dc-ad—-da–b/0213564798

 10. Tack för länken Diversifierad. Tyvärr så hjälpte det mig inte mycket. Jag måste vara en svårt politisk förvirrad person då jag hamnade runt 40-50% på alla partier. :/ Jag kanske bör välja en hjärtefråga…

 11. När jag testade valkompassen första gången var jag nästan uteslutande sverigedemokrat, men då fick den ganska mycket kritik i media för att vara dåligt konstruerad. Jag gjorde testet igen och fick följande resultat: SD 63%, KD 51% och FP 50%. Huuu… Jag kan inte påstå att jag identifierar mig med de två förstnämnda överhuvudtaget, så jag tar resultatet med en näve salt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.