Om våra kontakter med myndigheterna

Som jag skrivit tidigare så har Strålsäkerhetsmyndigheten varit intresserade av vår importerade laserutrustning. De vill veta ifall våra lasrar är svaga eller så starka att de behöver ett svindyrt tillstånd som ges ut på årsbasis. Eftersom all utrustning just nu befinner sig i Skåne så föll den inte alltför roliga, men inte heller alltför jobbiga, uppgiften att skicka in en laser till Strålsäkerhetsmyndigheten för testning, på R.

Imorse fick jag ett samtal från PhD Martin Lindberg i vilket han undrade över ifall jag hade skickat någon laser. Nej, sa jag, men ring R och be honom göra’t. Martin lät något stressad, och jag undrade lite varför men utgick från att han var irriterad över att inte kunna stänga vårt ärende.

R ringde nyss med den verkliga förklaringen till det stressade samtalet. Martin hade nämligen kastat sig på luren till honom efter att ha dragit nit hos mig, och Rs redogörelse av samtalet var ungefär följande:

”Dom ringde imorse från Strålsäkerhetsmyndigheten och frågade om jag hade skickat någon laser. Ja, sa jag, det gjorde jag ju i söndags så den borde ha kommit fram. Okej sa Martin, då ska du få beskriva ditt paket för Björn här. Så räckte han över luren till nån som hette Björn.
Och det var lite kul, för jag skickade lasern från jobbet, och la den i en liten papplåda. Men lådan såg lite fragil ut, så jag tejpade den några varv med eltejp. Sen skrev jag adress och avsändare, men när jag skulle sätta på frimärken var den så tung, och utrymmet räckte inte riktigt till, så jag var tvungen att sätta frimärken över avsändardelen också.

Så när paketet kom fram imorse så trodde dom att dom hade fått en brevbomb. Dom hade ringt SÄPO också, som tydligen var påväg när dom fick tag på mig. Så den där Björn skällde ut mig i typ tio minuter. Men det är bra. Nu vet vi att allt kom fram.”

Needless to say så hade det inte varit helt lyckat att få sina inventarier sönderskjutna av bombgruppens specialrobot. Men det är inte direkt varje dag en svensk myndighet tror att vi bombhotar dem, och nu vet vi som sagt att paketet verkligen kom dit det skulle.

//J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.