Om svininfluensan

Tänkte, som den skeptiker jag är, dela med mig av en JK-anmälan jag lyckats lägga vantarna på angående svininfluensan. Den är skriven av en frilansskribent som heter Leif Arnold, och han är minst sagt kritisk till hur svininfluensan och vaccinet har framställts i media och andra sammanhang av politiker och tjänstemän. Anmälan blev avslagen eftersom JK inte sysslar med att utreda sådant, och en polisanmälan är nu inlämnad mot generaldirektörerna för Smittskyddsinstitutet, MSB och Läkemedelsverket, en avdelningschef på Socialstyrelsen och äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (kd).

Den som känner sig manad kan läsa hela anmälan här.

En del av det Arnold skriver kan man väl säga är konspirationsteori. Även om mycket talar för att tex Baxter International kanske har lite smutsigt mjöl i sin påse, så är bevisen mest uppbyggda på indicier som sägs få stöd av vissa fakta. Ett exempel är att 21 människor dog i Polen sedan de blivit injicerade med fågelinfluensa istället för vaccin. Om det beror på ett misstag eller inte är förstås omöjligt att bevisa, så man får dra sina egna slutsatser efter att ha läst igenom anmälan.

En annan del av det författaren skriver är dock mycket väl underbyggd, och det är det som gör mig orolig. Jag skulle nog till exempel kunna säga att det är helt säkert och bevisat att skvalen, som är en adjuvans (tänkt att maximera stimulansen av immunförsvaret), kan leda till autoimmunsjukdomar. Vaccinet innehåller också thiomersal som ju är en kvicksilverförening.

Vidare har det ju visat sig att influensan är smittsam, men inte alls lika dödlig som man först trodde(?), och att många länder nu har slutat testa för just svininfluensan, vilket har gjort att alla som kan ha haft den vanliga influensan har lagts in i svinstatistiken. Dessutom lämnade Baxter International lustigt nog in en patentansökan för vaccin mot svininfluensan några månader innan den officiellt upptäcktes. Knasigt.

Så om man ska titta källkritiskt på det här. Vilka är det som tjänar på en pandemihysteri?
– Onekligen vaccintillverkarna.
Vilka tjänar på att blåsa upp farorna med influensan och tona ner riskerna med vaccinet?
– Vaccintillverkarna.
Vilka har beställt 18 miljoner doser vaccin för 1,3 miljarder kronor trots att nya rön visar att det räcker med en dos vaccin, och att undersökningar visar att bara drygt 50% av befolkningen vill vaccinera sig?
– Sverige, eller närmare bestämt äldre- och folkhälsoministern i samråd med Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet, MSB och Läkemedelsverket.
Vilkas jobb hänger löst om det visar sig att man har köpt vaccin för 800 miljoner kronor för mycket mot en smitta som inte alls är så dödlig som man gjort gällande?
– Cheferna för Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet, MSB och Läkemedelsverket. Även en äldre- och folkhälsominister kan tänkas hänga löst.
Vilka kan därför tänkas göra allt i sin makt för att få folk att tro att faran är högst påtaglig?
De vars jobb hänger löst ifall det skulle visa sig att folk inser att faran är högst opåtaglig.

Alltså. Jag säger varken bu eller bä, alla borde själva granska informationen de får och fatta ett beslut gällande vaccinering. Men när politikerna och tjänstemännen nu helt plötsligt har ändrat själva grundskälet till varför man ska vaccinera sig (från ”att skydda sig själv” till ”att skydda folk i sin omgivning på solidarisk grund”) så får åtminstone jag känslan att man griper efter halmstrån när det är så uppenbart att man har köpt in så otroligt stora mängder vaccin på fel grunder. Vaccinet innehåller dessutom bevisat farliga ämnen, och hittills är dödligheten för själva viruset inte alls särskilt märkvärdig, och mycket långt ifrån de 5-150 miljoner som WHO har nämnt.

//J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.