Om SD

Nu har SD, som DI så käckt skriver det, ”svingat” sig över riksdagsgränsen i den senaste opinionsundersökningen. Nu ligger ökningen inom felmarginalen, så det är inte säkert att de verkligen har så stort stöd. Ser man till hur det röstades i kommunvalet 2006 så framgår det dessutom ganska tydligt att folk i storstäderna inte röstar på SD, medan man på landet och framför allt i södra Sverige gillar partiet. Det beror alltså lite på vem man frågar i såna här undersökningar, även om de ska vara representativa.

I Stockholms kommuner
fick Sverigedemokraterna genomgående mellan 1 och 2 procent, undantaget Huddinge och Haninge då, som varit brunkommuner sedan VAM-tiden på 90-talet. I Botkyrka och Salem, två kommuner med extremt hög segregation och invandring fick de bara 1,74 respektive 1,31% och i Norrland fick de nästan inga röster alls. I både Sölvesborg och Karlskrona fick de däremot över 9% och i lilla Kävlinge över 13. Man kan ju nästan tycka att de borde byta namn till Skånedemokraterna.

Men vilka är deras huvudargument? Förutom att de i princip har kopierat sossarnas manifest (för att sno deras väljare) och slängt in lite valfläsk i form av hårdare tag mot brottslingar och sköter man sig inte så åker man ut (för att sno lite hårdföra högerväljare och svenssons som har fått bilen stulen nån gång), så är det ju invandring man fokar på.

Det talas mycket om massinvandring, vilket för tillfället hålls under armarna av det faktum att invandringen var rekordhög 2006. Att det var resultatet av en tillfällig lag som gav Migrationsverket rätt att ompröva besluten för flyktingar som gömde sig i Sverige pratas det inte om. Lagen gav många barnfamiljer och andra som inte längre kunde utvisas på grund att situationen i hemlandet, rätt att stanna i Sverige.

Vidare nämner SD att skatterna är för höga, och att de som enda parti kan sänka skatterna och förbättra den offentliga servicen samtidigt. Och det är ju lustigt att de tror det. En okvalificerad gissning är att de stänger ner Migrationsverket kanske.

Brottsligheten är också något de kommer tillbaka till, och underförstått är det naturligtvis invandringens fel i grund och botten. Det är ju invandrarna som inte kan anpassa sig, och som springer runt och knackar pensionärer och ställer till elände som gör att man inte kan känna sig trygg på nätterna. Eller?

2008 anmäldes 1.377.854 brott i Sverige, eller 14.937 per 100.000 invånare. I Finland, vars invandrare utgör 2,7% av befolkningen anmäldes 875.596 brott under 2008, eller 16.439 brott per 100.000 invånare om jag har räknat rätt. Tveksamt alltså, om invandringen i sig har med saken att göra.

Jag är snarare beredd att tro att klyftan mellan svenskar och invandrare, som i många fall finns där och inte är något jag tänker sticka under stol med, är en följd av en totalt misslyckad integrationspolitik och svenska myndigheters stela och okänsliga oförmåga att fatta individanpassade beslut. Den som tror annat kan gärna läsa journalisten Maciej Zarembas utmärkta artikelserie I väntan på Sverige och förfasas. Det är smått otroligt hur dåligt vi sköter invandringen, och kirurger som kör tunnelbana är bara toppen på isberget. Men svaret är inte att stänga gränserna. Svaret är inte att stänga ner hela intergrationspolitiken. Det är det SD vill. De vill ha ett minimum av invandring från ”kulturellt närstående länder” med invandrare som kan smälta in i samhället.

Nu kommer förmodligen någon SD-anhängare hitta hit och hävda sin rätt att vara stolt svensk och vad är det för fel på det och såfort man säger att man är emot invandring så är man rasist. Och jag är så otroligt trött på det. Att bli utpekad som en politiskt korrekt tönt när man hävdar majoritetens vilja är sjukt irriterande, och det är precis det alla SDare med en dryg översittarstämma gör hela tiden. Det är bara att kolla nyhetsartiklar eller andra blogginlägg på ämnet (ex1 ex2). Antingen verkar inte folk förstå att om man röstar på SD så röstar man på ett rasistiskt parti vars mål är att Sverige ska kränka FNs resolution om mänskliga rättigheter. Eller så gör de det. Och båda alternativen är ärligt talat skrämmande.

//J

Ett svar på ”Om SD”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.