Nytt delningsplugin från Disruptive

Bryter den kanske något långa tystnaden här på bloggen för en kort liten recension av ett av de trevligare wp-plugin jag stött på på ganska länge: det är Christian Rudolf på Disruptive (med mycket annat) som ligger bakom det, och du kan läsa den långa beskrivningen här. Den korta beskrivningen är att det är ett tillägg, för alla som driver siter i WordPress, som gör det mycket enkelt att skapa möjligheter för läsare att dela innehållet man skapar.

Det finns två ställen man kan styra den här pluggen på, som du kan se i bilderna här:

 

På första bilden (klicka för förstoring) ser du hur det ser ut i texteditorn: gott om chanser att påverka det individuella budskapet för just det här inlägget. På bild två hittar vi en mer generell inställningsmeny där man också (syns in) kan ställa in färgval för hela konkarrongen.

Christian brinner för entreprenörskap, och har med det i åtanke skapat det här tilllägget som gör det lätt att dela entreprenörskapsrelaterade inlägg med andra, men i ärlighetens namn fungerar det precis lika bra för vem som helst: i och med att man kan ändra sitt ”dela-meddelande” så är det en lätt sak att plocka bort defaulttexten.

Något jag uppskattar med det här är att jag snabbt får in alla delningsknappar i en och samma plugg. Samtidigt fungerar räkningen av delningar mycket bättre än något annat plugin jag testat tidigare, och jag kan själv också ställa in hur mycket jag vill visa av respektive nätverk (och kan också plocka bort vissa om jag inte vill att min post ska delas där).

En eventuell bugg jag hittade var att texteditorn krymper ner till tio rader, men det var lätt att ändra tillbaka under Inställningar -> Skriva i backend.

Allt som allt är det helt klart värt att testa om du liksom jag använder många olika plugins för social delning, och dessutom vill ha chans att kunna styra funktionaliteten bättre.

 

//J

Ett svar på ”Nytt delningsplugin från Disruptive”

  1. jag ville skapa ngt som gjorde det tydligare för mig som bloggägare att peka på att mina läsare skulle belöna mig med att sprida mina inlägg, extra viktigt när man är ganska okomersiell i sitt bloggande

    En positiv sidoeffekt är att man också tydligt visar hur intresserade andra är av inlägget, då delningsdatan visas ganska öppet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.