Ny tid, ny riktning

Både här i livet och, som en konsekvens, här på bloggen. Bloggen har ju varit med ett tag och mestadels varit ganska personlig. Tanken framåt är att den ska fungera mer som en kunskaps- och inspirationskälla, tipsbank till bra material och innehåll, och ventil för mina tankar kring samhällsutveckling, trender och det jag arbetar med: digitalisering och ledarskap. Låt mig förklara varför.

Min byrå Panang står inför en spännande framtid med kraftig tillväxt. För att klara detta har vi gjort en del ganska stora förändringar i organisationen, i form av bland annat tillsättande av byråchef och styrelse. Vi gör också en rockad i ledningen, och min kollega Krister tar över rollen som VD medan jag får en friare roll, som det så vackert heter. Du kan också läsa mer om det här.

Denna friare roll innebär konkret att jag tar platsen som aktiv styrelseordförande (och därmed coach och bollplank till Krister), samt som utförare i projektgrupper i en roll som digital strateg och sökspecialist. Jag kommer också att fortsätta representera Panang, och man kan alltid ringa till mig om man vill mitt företag något. Hjärta, själ och tid finns kvar där utan någon som helst tvekan.

Detta kommer att frigöra en del tid (att vara VD är inte direkt något man gör med vänsterhanden), och en betydande del av denna tid kommer framåt att läggas i Panangs systerbolag Yoddla. Där har vi nu en helt fantastisk produkt, och behöver arbeta mer med marknadsföring, försäljning, onboarding och kundvård – sådant jag lyckligtvis vet en del om.

Men Yoddla är ännu inte i stadiet där jag kan ta lön (vi återinvesterar dessutom alla intäkter i att växa), och på Panang kommer jag troligen att ha en deltid. Därmed öppnar jag dörren för en tredje möjlighet: att själv hjälpa andra företag som konsult (och det är mycket det hela den här sajten går ut på att förklara).

Som rätt kunnig på mina områden, och med rätt lång praktisk erfarenhet, ser jag en möjlighet att kunna göra faktisk skillnad hos ett mindre antal kunder. Där kan jag gå in i organisationen och göra genomlysningen tillsammans med personalen, skruva på de rattar som krävs internt, forma strategi och taktik för extern kommunikation, och dessutom kunskapsöverföra medan jag får igång maskineriet. Självklart även bara göra punktinsatser om det är det som behövs. Samtidigt har jag hela Panangs arsenal och resurs i ryggen vid behov.

Hur det här går? Återstår att se. Jag är öppen för förslag och kikar gärna på möjliga uppdrag och samarbeten från och med juli. Önska mig lycka till.

JG

3 svar på ”Ny tid, ny riktning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.