Ny site om solceller

Och jag fortsätter med informationssidorna. Jag ser det som ett bra sätt att tjäna lite pengar samtidigt som jag hela tiden lär mig mer och blir bättre och bättre på vad jag gör. Efter ett ganska misslyckat experiment på gamla bloggen var jag övertygad om att det inte gick att tjäna några pengar med reklam. AdSense hade suttit uppe i två månader och genererat mindre än en tia i reklamintäkter – surt.

Men något jag har upptäckt är a och o när det gäller nyckelordsannonsering är just nyckelorden. Min förra blogg var för spretig. Ett inlägg kunde handla om en ny investeringsmöjlighet, nästa om vad jag åt till middag. Med sådana förutsättning är det klart att reklamen blir svår att rikta utifrån innehållet.

Mitt senaste projekt är som sagt en ny informationssite, men inspirerad av bland annat den här bloggaren har jag gjort den här sidan till ett litet experiment. Istället för att brassa på med så mycket och bra information som möjligt, som jag gjort på siterna om investeringar, har jag den här gången inte lagt med än ett par timmar på att skriva ihop materialet. Det ska bli spännande att se hur den står sig mot de andra.

Den nya siten handlar kort och gott om solceller och solcellspaneler, och ska bli en del av mitt nätverk av miljö- och energirelaterade sidor. Jag uppskattar naturligtvis alla länkar den kan få, och om något vill länkbyta är det bara att höra av sig. Besök den såklart också gärna och säg vad ni tycker.

//J

Tillägg: Siten är nedlagt, att försöka blåsa den stora sökmotorn är inget jag håller eller vill hålla på med. Numera satsas det på kvalitet, se t.ex. gärna siter om investeringar, bergvärme, hälsoprodukter eller konferenser i stockholms skärgård.

8 svar på ”Ny site om solceller”

 1. Knappast den vanliga mängden information man är van vid men det är ju ett experiment som du säger.

  Själv hoppas jag att dina andra hemsidor når bättre resultat. Det vore synd om man bäst kan profitera på internet genom att dela med sig mindre information istället för mer.

 2. Jag kör ju på lite samma stil som dig som du vet, i mängden text som finns på en sida. Om man kan knepen som ”Bli Ekonomiskt Fri” så förstår jag att det är lockande att slänga upp en sajt med minimalt innehåll om man ändå lyckas placera högt i SERPen. Det känns dock inte bra för min del… jag vill att besökaren ska få ut något av att besöka sidan, och eventuellt rekommendera den till andra! Dock inser jag att det krävs betydligt mer arbete som kanske inte genererar tillräckligt med cash… men vi får se! :) Hoppas dina sajter går bra iaf, själv har jag börjat se lite resultat.

 3. Stefan: Det har du förstås helt rätt i, återstår att se om dystopin blir verklighet.

  Herr K: Precis så känner jag också. Jag gillar själv inte att hamna på små hastade siter fulla av reklam, jag vill hitta det innehåll jag söker. Vi får som sagt se, det har börjat trilla in slantar här också så man ska inte klaga. =)

 4. Jag själv gör ju sajter med ganska mycket innehåll precis som ni dock så finns det nog en klokhet i att börja i det lilla först för att se att man blir synlig i sökmotorerna. Sedan tycker jag att det är en självklarhet att utöka sajten om den fungerar och göra den så bra, nyttig och användbar för besökaren som möjligt. Nu har jag ju ett test med Mögelsanering för att se hur långt man kommer med bara en indexerad sida. Men är den bra? njaaee..

 5. Intemiljonär: Den kommer säkert dra in några kronor om du fixar en högre placering. Dock är det hård konkurrens på sökorden inom området, tro mig, jag vet :P Men mja… jag låg på plats tre på ”mögelsanering” senast jag tittade, så det är ju inte omöjligt! Dock har jag ägnat mig åt länkbyten min mögelsajt i ett antal månader…

 6. intemiljonar: Javisst, självklart kommer jag att utöka innehållet på sikt, bra synpunkter!

 7. Klart intressanta projekt i mina ögon då jag själv har arbetat med liknande sajter. Problemet i mina ögon då var att jag köpte på mig en mängd domäner som aldrig utvecklades vilket gjorde att jag gick back på hur många som helst. Idag har jag börjat inrikta mig mer på gratissajter vilket gör att jag inte förlorar mer än min tid.

  Angående annonsintäkter så är fördelen att du nu inte har några utgifter och om det skulle visa sig att du inte drar in några större summor så kan det åtminstone locka besökare till din egen blogg.

 8. Stefan: Precis. Gratissiter gör att jag inte kan gå back annat än i tid, och eftersom jag lär mig mycket om de ämnen jag skriver om + en hel del om annonsering och SEO så känns inte den tiden särskilt förlorad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.