Möjligheter ges inte, de tas

Jim Westergren är en av Sveriges skickligaste SEO-konsulter. SEO står ju som alla kanske inte vet för Search Engine Optimization och är helt enkelt det arbete som utförs för att en site ska hamna högt upp i sökmotorernas listor.

Jim har nu gett oss vanliga dödliga en ovanligt bra möjlighet vilket vi naturligtvis inte ska försitta. Han erbjuder nämligen gratis hemsidor under domännamnet n.nu vilket innebär att sidornas adress blir www.xyz.n.nu. Det är en win-win eftersom den enda motprestation som krävs är en redan inbyggd länk till Jims egna hemsida, och det finns framför allt två skäl till varför det här är något alldeles speciellt.

För det första är det gratis, och gratis är godast. För det andra är systemet så enkelt att en tioåring klarar av det. Kan du skriva i Word? Göra fet och kursiv text och sådär? Då kan du också bygga din alldeles egna hemsida. När det gäller SEO så är sidan i princip onpage-optimerad vilket innebär att all kod som behövs skrivas redan är skriven. Det enda man behöver göra själv är att få inlänkar. Jim är till och med så hyvens att han bjuder på några starka inlänkar.

Den som redan nu har en eller flera hemsidor kan enkelt skapa en s.k. satellitsite till dem. Det är helt enkelt en site som innehåller massa sökord som man vill synas på, och som har väldigt mycket med ens egen verksamhet att göra. Allt man behöver göra är att bygga den, se till att den får lite inlänkar, och slussa alla besökare vidare till den ”riktiga” sidan med hjälp av massa välplacerade länkar.

Men den som inte har en massa hemsidor då? Har jag slösat bort din tid för sista men garanterat inte första gången? Nej. Det finns två skäl till varför man skulle vilja bygga sig en egen hemsida.

I dagens samhälle lever man en stor del av sitt liv på internet. Inte särskilt många arbetsgivare (25%) googlar till exempel folk de ska anställa, men fler och fler anlitar proffs (hehe) som gör det åt dem. Att ha en hemsida i stil med www.fornamnefternamn.n.nu där man lägger upp en bild, sitt cv, en kort beskrivning och kanske en länk till ens blogg underlättar mycket när man ska bygga det personliga varumärke som blir allt viktigare.

Det andra skälet är ekonomiskt. Om du har 5000 över efter skatt och räkningar, och har en aktivitet som kostar dig 200 kronor, hur många sådana aktiviteter har du råd med? 25 stycken. Om du istället har en aktivitet som ger dig 200 kronor i månaden, hur många sådana har du råd med? Hur många som helst.

Alla har vi en passion, något vi tycker extra mycket om. Mina passioner är ekonomi och miljö. Ni har säkert sett hur många värdelösa informationssiter det finns därute, fulla med AdSense-annonser och skräpfakta inklippta från wikipedia. Det första man ska tänka på är att dessa siter trots att de är sämst faktiskt drar in pengar. Det andra man ska tänka på är att det inte är svårt att slå dem, straffa dem, och ta deras pengar, bara man kan leverera en bättre produkt.

Om du skriver passionerat, insatt, innehållsrikt och underhållande om något du verkligen tycker om, så kommer folk märka det och börja använda din sida som referens istället för konkurrentens. Innehåll är kung. Om du kan fylla din site med bra skriven och engagerande information om ett ämne du brinner för, så kommer du få många besökare, jag lovar. Dessutom får du ju en chans att lära andra om just din passion. Rätt vad du vet drar du in ett par flundringar i månaden på sidan utan att du behöver göra någonting. Och det enda det har kostat dig är lite tid.

Och nu till scoopet. n.nu såpass ungt, såpass nytt, att du har chansen att sno till dig ett riktigt vasst domännamn om du är snabb. Vad får du betala för www.spel.se eller www.ehandel.se idag? Mycket. Vad behöver du betala för www.spel.n.nu eller www.ehandel.n.nu? Nada.

Jag hoppas du kan se möjligheten att få en passiv inkomst bara genom att skriva om saker du tycker om, eller möjligheten att gratis kunna förstärka upp ditt eller ditt företags varumärke och närvaro på nätet. För n.nu är fallfrukt, bara att plocka.

//J

Tillägg: Nix, jag har inte fått en spänn för att skriva det här, jag gör det så gärna gratis. Äras den som äras bör.

2 svar på ”Möjligheter ges inte, de tas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.