GFD går live

Livet ni vet. Det förändras. Och vi med det.

Jag började blogga i februari 2008. Det var en ganska bra blogg, personlig och högst avslappnad gentemot det mesta, som jag hade den goda smaken att lägga ned i april 2009.

Men ni som bloggar vet hur det är. Man måste ju skriva. Hjärnan är som en tryckkokare, och skrivandet är säkerhetsventilen som hindrar hela skiten från att gå i luften. Åtminstone för mig.

I augusti 2009 var jag tillbaka med en ny blogg, och eftersom jag då var mitt uppe i att dra igång ett företag handlade bloggen mycket om just företagande i allmänhet och mitt företagande i synnerhet. Ett nytt intresse för investeringar och privatekonomi växte också, och jag tog ju upp en hel del sådant också. Det var förstås ur en amatörs perspektiv, men det fungerade alldeles utmärkt sett till syftet, som ju var att jag skulle lära mig mer.

Så en dag i vintras såg jag ett filmklipp som kom och ställde allt på ända igen. Gary Vaynerchuck som är en amerikansk entreprenör och ångmaskin som ställde frågan:

om världen kraschar och ekonomin kraschar och du aldrig får betalt igen – vad kommer du göra då?
– Det är vad du ska jobba med.

Och jag insåg att även om mina företag byggde på bra idéer och sunda affärsplaner, så ville jag inte syssla med att hålla i svensexor alternativt sitta och göra registerutdrag på jobbkandidater resten av mitt liv. Inte för något smör i Småland. Så om ekonomin kraschade och jag aldrig fick betalt igen, vad skulle jag göra?

Ni vet hur det är. Man måste ju skriva.

Jag började intressera mig mer och mer för nätet som spelplan och digitala produkter som vara. Efter att ha blivit blåst på över hundratusen i min Lasertagverksamhet var jag måttligt sugen på att utsätta mig för den typen av finansiell risk igen. Och varor på nätet är gratis att skapa, gratis att lagra och kan säljas i ett oändligt antal kopior. Dessa tankar och många andra med dem, ledde bland annat till att jag registrerade Grenfeldt.com, startade en webbutik och började skapa webbsajter.

I början var målet att skapa sajter, fylla dem med reklam och bli rik på reklamintäkterna. Jag upptäckte att jag hade en talang för SEO, och mina konstiga verk steg snabbt i Googles resultatlistor. Efter ett tag började folk höra av sig och fråga om de kunde få köpa sajterna, och jag insåg då att jag hade skapat digitala produkter som andra värdesatte. Trots avsaknaden av fysiskt värde hade jag uppenbarligen förmågan att sätta ihop ord på ett sätt som gjorde att både sökmotorer och människor såg ett värde i dem.

Ibland krävs det nog att man varit fel ute för att inse när man är rätt ute, jag tror verkligen det. Mitt företag har gått från fritidsverksamhet och via partihandel till sin nuvarande form. Jag skapar innehåll. Och jag är asbra på det.

Nog snackat. Idag lanserar jag GFD.

//J

13 svar på ”GFD går live”

  1. Det imponerar inte riktigt att som ”innehållsskapare” ha en felaktigt byggd mening som första mening på sin förstasida. ;)

  2. Diversifierad: Haha herregud. Tack för rättningen! Och tack för att du tagit dig tiden att läsa vad som står. =)

  3. Pingback: Tweets that mention GFD går live | Grenfeldt -- Topsy.com
  4. Gary Vee! Vilken inspirationskälla, så full av energi.

    Just den videon du länkar till är en video jag kikar på MINST en gång i månaden, man blir bara så full av energi efter att lyssna på Gary Vee.

    Lycka till i framtiden med din verksamhet, ska bli roligt att följa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.