Fun friday

Äntligen fredag, vilket givetvis innebär att det snart äntligen är måndag igen! Dagen till ära tänkte jag se om vi inte kan få till en liten kampanj för ett sidoprojekt jag snickrat på den senaste tiden.

De flesta av er vet förmodligen vad en länkkatalog är. Det är ett enkelt sätt att få en länk, den gör att man snabbt kan få en sida indexerad och den skickar kanske en eller annan besökare om man har tur. Problemet med 99 % av alla länkkataloger är att

 1. Kvalitén på länkarna är varierande och ofta rätt dålig
 2. Det är svårt att få relevans
 3. Det är sällan man får särskilt många besökare

Och tro mig, ingen håller med mer än jag om att länkkataloger är rätt 2007.

Men så fick jag nys på en domän som var så fräsig att jag bara var tvungen att plocka den: KvalitetsRegistret.se. Smaka på namnet – visst är det fint?

Så jag tänker faktiskt göra ett försök nu. Det här är ingen vanlig katalog i bemärkelsen att man bara slänger in en länk och glömmer bort den. Målet och syftet med Kvalitetsregistret är att faktiskt premiera kvalitet. Katalogen är utformad så att man registrerar sig och även lägger upp en knapp (som den här till höger) på sin sida/blogg. Varje gång någon klickar på den är det som en röst på sidans kvalitet, och den klättrar i Kvalitetsregistrets topplista.

Konceptet är inte helt nytt förvisso, men jag är relativt ensam om att verkligen scanna alla bidrag manuellt och se till att bara bra sajter får vara med. Kissies blogg göra sig icke besvär, till exempel. Vad tror ni, är jag ute och cyklar eller har jag en liten chans att faktiskt styra upp en bra och värdefull katalog av kvalitativa och vettiga sajter?

Syftet med det här inlägget är förstås att du ska frestas att själv anmäla din/a allra bästa sajt/er – och i förlängningen förhoppningsvis också få besökare från registret (och inte bara länkjuice). Om du har vad som krävs tycker jag definitivt att du kan bjuda Kvalitetsregistret en chans!

I gengäld är du med och tävlar om en värdecheck från Google AdWords (värde 750 kronor)* om du anmäler minst en sajt under helgen och lägger upp kvalitetsknappen på din sajt/blogg när den blivit godkänd. Vad sägs om den moroten?

//J

*Kupongen som är till ett värde av 750 SEK är endast giltig till 12/4 2011. Erbjudandet riktar sig till nya AdWords-annonsörer som har ett konto som är yngre än 14 dagar. När kontot är skapat uppstår en aktiveringsavgift på 50 SEK. Reklamkostnader utöver kupongens värde kommer att debiteras annonsören. Jonas Grenfeldt eller GFD ansvarar inte för hur koden används, och inte heller för om den förverkas av redan existerande annonsör.

4 svar på ”Fun friday”

 1. Skön idé, påminner lite om Bloggbetyg.se tycker jag, kolla den. Men count me in och lycka till! =)

  //Patrik Appelquist
  Gatubarn.nu -En blogg för gatubarn i Latinamerika

 2. Det kan nog funka. Har själv inget som passar in direkt så i princip alla mina sajter är bingoaffiliates men kör hårt!

 3. Intressant hur det utvecklar sig, genom att alla länkar tillbaka så kommer ju katalogens kraft öka. Dock kan ju den senaste algoritmuppdateringen från Google sänka inflytandet av en länkkatalog…

 4. Patrik: Ja du får jättegärna regga gatubarn.nu!

  Tack Erik!

  Anders: Tack för din kommentar, och kul att du hittade hit. =) Ja det är ett spännande experiment, massa reciproka länkar blir det men som du säger får vi se vad som händer efter farmers update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.