Fredagsnytt

Så var det fredag igen och tusentals familjer, par och kompisgäng kommer att sätta sig i soffan med öl, läsk och OLW-påsar för att fredagsmysa. Överallt på Facebook och Twitter ser man lyckliga statusuppdateringar om TGIF, äntligen helg och nu ska det drickas champagne.

Blir du lycklig av ditt jobb?

Jag har en liten fundering kring det här. Visst är det skönt att vara ledig, att kunna spendera tid med familj och vänner, att kunna sova ut och åka iväg på upptäcktsfärd någonstans. Men ni som ser varje fredag som permissionsdag från jobbfängelset, ni som börjar räkna ner redan på onsdagarna och ni som har ångest på söndagskvällen över morgondagens jobb. Har ni rätt jobb?

Arbetsveckan utgör hälften av vår vakna tid varje vecka. Se till att må bra på jobbet eller byt jobb. Är man inte lycklig, ser man inte fram emot måndagarna, då gör man något fel. Om ni frågar mig, alltså.

GFD omvärldsbevakar

Jag har under den här veckan sett till att GFD får en egen blogg, allt som händer inom den världen passar inte på Grenfeldt.com, och jag tycker inte att ni ska behöva utsättas för sånt om ni inte vill.

Den nya bloggen heter kort och gott Marknadsnytt, och ni hittar den här. Det är en blogg som kommer att omvärldsbevaka och skriva inom kategorierna

 • Webb & Sociala medier – Utvecklingen på nätet med fokus på webb 2.0
 • Marknadsföring & Försäljning – Främst fokus på digital marknadsföring och försäljningsstrategi
 • Ekonomi & Politik – Traditionell omvärldsbevakning, det som står i tidningarna
 • Film & Föreläsningar – Tips på inspirerande och lärorika filmklipp från entreprenörer, marknadsförare osv.
 • Marknadsnytt & GFD – Nyheter om företaget

Kom gärna med feedback kring sajten – vad tänker ni om designen? Om innehållet? Om syftet? Alla synpunkter är välkomna, och om någon skulle vilja gästskriva en artikel eller två på Marknadsnytt är det förstås bara att höra av sig.

Med det sagt, ha en fin fredag och unna dig själv en kall en!

//J

Förresten. 497 kommentarer hittills sedan i maj. Vem tar nummer 500?

6 svar på ”Fredagsnytt”

 1. Nej, då har man fel jobb. Helt fel, och oftast inte bara fel för just den personen utan fel för alla. Jag läser ju om bland annat job design just nu, där får man lära sig om smarta saker som att vissa jobb helt enkelt ger människor ångest på grund av sin utformning.
  De jobben borde bli bättre, men det blir de nog inte. De flyttas nog mest till Thailand istället.

 2. Det är måndag morgon och jag har räknat ner till fredagen sen igår morse. Vad säger det?
  Sen tycker jag faktiskt att mitt jobb är helt ok, I just happen to love those helgs. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.