Får det lov att vara lite användarvärde?

Den som mot förmodan undrar vad jag har haft för mig idag kan se svaret här till höger. Jag har snickrat ihop en liten investeringskalkylator i vilken man kan beräkna slutvärde utifrån några få, enkla värden. Det är kanske inte världens mest avancerade kalkylator men den räcker för att göra vanliga ränta-på-ränta-beräkningar vilket jag märkt är kanske det vanligaste åtminstone jag räknar på när det handlar om investeringar.

Kalkylatorn bygger på javascript och egentligen kan vem som helst bygga en likadan med blod, svett och en massa ilskna frustrerade tårar. Nu är ju dock ilskna tårar inget jag önskar mina läsare, så om någon efter att ha provat tänker att det här var ju en vettig grej som faktiskt skänker lite användarvärde, är det bara att gå till den här sidan.

Där finns nämligen alla filer och instruktioner du behöver för att själv få upp en likadan kalkylator på din egna blogg eller hemsida. Den är dessutom utformad så att den anpassar sig till de stilmallar som just din site har, så den smälter bra in bland övrigt innehåll:

Hur den såg ut när jag testade på investera.n.nu

Det enda jag begär i gengäld är att du dels håller dig ifrån att ta betalt för tjänsten, dels att du är snäll och lämnar kvar länken hit. Se det som gentjänst och en klapp på axeln, du slipper åtminstone flattra mig. Ni som testar att implementera det här på er egen sida eller blogg får hemskt gärna höra av er om ni stöter på några problem så ska jag försöka fixa dem. Och även om allt går friktionsfritt får man såklart höra av sig, det är alltid kul att se att ens grejer uppskattas och används.

//J

3 svar på ”Får det lov att vara lite användarvärde?”

  1. SNyggt jobbat! Kul liten räknare!

    Har en liknande grej i diverse olika kalkylark vilket iofs inte är lika spexigt men man för då en snygg graf också… ;-)

  2. intemiljonären: Tack ska du ha. =) Nej, den är väldigt simpel den här men den gör jobbet och passar rätt väl in på bloggen tycker jag.

  3. Rolig kalkylator! Lite deprimerande bara att det ska ta så lång tid innan man kan bli ekonomiskt oberoende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.