”Välkommen” till Falu Kommun

Vill bara vräka ur mig det här lite snabbt, ni som är vana vid seriösare grejer får ursäkta. Det kommer bara att lite kort handla om Falu Kommun, och deras syn på det här med kommunikation.

Måhända är jag lite färgad av tidigare möten med falu kommun, men det skadar ju inte att lufta vad man tycker och tänker när man har en egen blogg. Det är ju inte som att någon därifrån någonsin skulle ge sig ut på Internet för att läsa blogginlägg och tweets från kommunmedborgare…

Till saken Jonas. Vi har mås här. Otroligt mycket mås. Faktum är, att det är mer mås här i Falun än i Stockholms skärgård. I skrivande stund sitter en 50-tal på gräsmattan här utanför och drar mask, och från ungefär 04 på morgonen är de igång med sina (inte särskilt) charmiga stämmor. De skiter ner allt och alla, och nu när ungarna börjar kläckas så dyker de på alla som kommer i närheten.

Jag är väl inte direkt skraj för att få en mås i skallen kanske, men ljudet. Oljudet.

Vad Falu Kommun tycker

Ingenting. Åtminstone inte vad jag vet. Över en månad efter att jag skickat ett långt och i ärlighetens namn ganska bedjande mail, har jag fortfarande inte fått något svar. En sak om svaret var att de tyvärr inte kunde göra något, fine. Men inget svar alls när kommuninvånare mailar in frågor? Djupt nonchalant.

Hyresvärden gör sitt, och pickar ägg där de kan och får. Vad Falu Kommun gör är en så länge ett fett jävla mysterium.

Det känns som att jag har lite otur som bor i hyresrätt och 60-talskåk. Här bor inga kommunchefer. För hade det gjort det, så hade problemet varit löst, det är lite så den här kommunen verkar fungera. Skillnad på folk och folk, och allt det där. (Och jag oroar mig inte för att trampa på någons tår här, för ingen från Falu Kommun kommer som sagt att läsa det här inlägget – någonsin.)

Falu Kommun & kommunikation

Jag är inte det minsta förvånad över det här, jag är ärligt inte det. Från tidigare duster med den här kommunen så vet jag hur det är. Men det som gör mig smått förbannad, och som får mig att skriva ett inlägg som detta, är inte att kommunen inte får bort måsjävlarna. Det är att Falu Kommun uppenbarligen inte tycker att kommunikation behöver ske, annat än på dess egna villkor. Varför bry sig om en missnöjd invånare, när man så enkelt slipper?

Om ett företag var lika osmidigt och ovilligt att lyssna på sina kunder, så hade det garanterat blåst upp till storm både i gammal och ny media. Frågan är hur vi kan låta kommuner som Falu Kommun göra det gång på gång och tycka att det är fullt naturligt.

//J

</gnäll>

Tillägg: Fick svar tillslut. 500 ord om att de känt till problemet en längre tid pga flera klagomål, men att de inte vill göra något åt saken. Tydligen är avskjutning ingen långsiktig lösning…

4 svar på ””Välkommen” till Falu Kommun”

  1. Falu kommun verkar vara allmänt sämst, skulle jag säga. Å andra sidan var det för mig inte helt oväntat. Deras vapen var ju dessutom otroligt konstigt. Tegelkvinnor med gul bakgrund..? Eller står det för planeten Venus? Ingen vet..

  2. Och ja, jag skulle slagit tanten om hon inte varit så… dum i huvudet! Dessutom var jag lite trött i armarna..

  3. Kommuner i allmänhet känns rätt -80. Det är faktiskt symbolen för koppar, så en viss logik går det ju att se iofs.. =)

  4. Det var koppar alltså? Jag gissade men hittade ingen bekräftelse via wikipedia.. (och då kan man ju inte uttala sig)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.