Ett s.k. spretigt inlägg

Ett litet uppehåll har det allt blivit sedan sist, så jag tänkte dra en kort uppdatering bara. Ska jag vara ärlig så skriver jag så mycket om dagarna att min skrivlusta mer än väl försvinner under berg av artiklar om diverse ditten och datten. Det är absolut inget klagomål, jag måste ju i princip skriva varje dag för att må bra, och kan jag få betalt för det så all the better.

Numera twittras det dock mer än det bloggas, dels av tidsskäl, dels av kommunikativa skäl. Det är bra mycket enklare att föra en dialog på Twitter än via bloggen. Jag har dock en radda inlägg som jag tänker skriva under våren, har hittat en del grejer jag stör mig på och grenfeldt.com är ju mer än något annat den kverulanta tryckkokarens säkerhetsventil.

Jonas rekommenderar

Jag skulle också vilja ta det här sällsynta tillfället (att jag bloggar) i akt och lyfta fram en entreprenörskollega som jag har haft äran att träffa i Stockholm en gång, men som jag följer dagligen via bloggar, Facebook och framför allt Twitter.

Andreas Bard heter han, och han driver tillsammans med Jakob Naredi företaget Dream Builders. I mitt tycke en av inte allt för många personer i branschen med integritet, som man vet att man kan lita på när det gäller affärer. Hittills har jag haft nöjet att göra affärer med Dream Builders gällande content, och jag hoppas förstås på mer av den varan i framtiden. Andreas kör raka rör, och jag tror att vi båda har en gemensam förebild i Gary Vaynerchuck (som borde vara din förebild också).

Jonas tävlar

Hursom, Andreas driver den nyligen ansiktslyfta sajten Resebokningen, och där har man just nu och fram till 1 april chansen att delta i en tävling om resepresenkort. Lite vassare priser än mina AdWordsrejs…

Den här tävlingen har det lite pinsamma inslaget att man även ska beskriva sin drömresa, och eftersom jag redan har tipsat om hela klabbet tänker jag att jag lika gärna kan vara med och tävla.

Jonas drömresa

Ni som känner mig och/eller följer den här bloggen, vet att det är mycket nu. Skolan är sedan ett par veckor slut och avklarad, och nu handlar det om jobb deluxe för att få GFD att stå på egna ben. Sedan Teampark-tiden har jag också ett ganska ansenligt lån som ligger och kostar en ganska ansenlig summa pengar varje månad. Det är, kort och gott, inte så fett just nu. Trots det klagar jag verkligen inte, räkningarna betalas, vi har mat på bordet och kläder på kroppen. Det är inte det.

Men att komma iväg på en semester i sommar ser ut att kunna bli tufft. I somras lovade vi grabben att vi skulle komma utomlands i år, men med en studentekonomi tillsammans med en helt okej lön som tyvärr skjutits sönder av oväntade utgifter, kan det bli svårt.  Nån har föreslagit att ta ett lån eller köra en avbetalning för att komma iväg, men så mycket vet jag ändå om privatekonomi, att jag vägrar att låna för vad som i slutändan ändå är lyxkonsumtion.

Så vi får se. Just nu är min drömresa egentligen vilken resa som helst utomlands, som jag kan få göra med min familj i sommar. Om det finns palmer och vita stränder där spelar faktiskt mindre roll, viktigast är att grabben blir glad. För egen del vore det förstås inte heller så pjåkigt att komma undan några dagar från 60-timmarsveckorna.

På ett eller annat sätt kommer vi förstås att nå dit, failing is not an option. Det krävs bara att jag skriver en jävla massa ord helt enkelt. Men visst skulle ett bidrag räcka långt, det ska jag inte sticka under stolen med.

Och sitter nån av läsarna i en liknande situation, rekommenderar jag varmt den här tävlingen. Ett kort blogginlägg är ett litet pris att betala för chansen att få en hjälpande knuff i ryggen. Och upptäck Andreas och Gary. Det var väl allt jag hade att säga om den saken.

5 svar på ”Ett s.k. spretigt inlägg”

  1. Gött att det rullar, hoppas du vinner, skall försöka låta bli att konkurrera ;)

  2. Kul att läsa en blogg med där skribenten lägger lite mer tid på inläggen istället för hundratals små poster med 4 meningar med fullt med länkar.

    Lycka till i tävlingen förresten!

  3. Websimon: Tycker definitivt du ska vara med och tävla, bra priser ju =)

    Philip: Tack och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.