Digital marknadsföring – mätbara satsningar eller vild chansning?

Jag vet att jag kanske inte direkt rosar marknaden med inlägg just nu, men det beror helt enkelt på att alla delar av GFD går så bra att jag inte riktigt har tid för annat. Bjuder på mitt examensarbete som kompensation. Det fick fina recensioner och heter

Digital marknadsföring – mätbara satsningar eller vild chansning?

Syftet med arbetet har kort och gott varit att identifiera vilka mätmetoder (metrics) som finns tillgängliga och som rekommenderas av de lärde när ett företag vill mäta resultaten från just en digital marknadsföringssatsning. Tanken är förstås att dessa bör kombineras med mer traditionella mätmetoder för att ge en rättvis bild.

Syftet har också varit att ta reda på hur det är i verkligheten, om dagens företag verkligen bryr sig om att mäta resultaten av de satsningar som görs, och som de faktiskt plöjer ner en sjusärdeles massa pengar i.

Trots ett ganska torrt och akademiskt språk kan jag ändå tycka att jag fått till en ganska bra sammanfattning av hur läget är just nu. Det här är nog inget vidare för den som inte är intresserad av och/eller arbetar med digital marknadsföring i olika former, snarare bra godnattläsning. Men för den som vill hålla ett öga på trendutvecklingen och vad forskningen visar kring branschen, kan det kanske finnas några guldkorn.

Kommentera och sprid gärna, ni som finner ett värde i det. Kunskap är ju till för att just delas och spridas. Arbetet har ni här.

//J

6 svar på ”Digital marknadsföring – mätbara satsningar eller vild chansning?”

  1. Tack så mycket för denna! Det var ett tag sedan man läste studentuppsatser, haha.

    Jag anar dock att denna är bättre än de jag läste när jag själv var student ;-)

  2. Pingback: Tweets that mention Digital marknadsföring - mätbara satsningar eller vild chansning? | Grenfeldt -- Topsy.com
  3. Websimon: Den är väl kanske framför allt lite mer uppdaterad, branschen rör sig snabbt. =)

  4. hmm 26årskris låter hemskt! Försöker hetsa min sambo att få 28årskris.. Så jag kan få känna mig bättre.. Hehe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.