Det blir en dag på stranden

Och i Köpenhamn rullar det på. Rajendra Pachauri sa igår att vi har till absolut senast 2015 på oss att minska utsläppen, annars är det finito. 2015 är om drygt fem år, och med tanke på att Kyotoprotokollet tog åtta år att implementera så är det bråttom bråttom. Folk lär skärpa sig om det ska bli någon ordning på täppan.

Och 99 procent av mig hoppas innerligt att de kan komma fram till något där nere i Danmark. 99 procent av mig önskar att Kina, USA och andra jätteutsläppare kan ta och inse vad de håller på med. 99 procent av mig bävar för vad som kommer att hända när vi når 2 grader och helvetet brakar lös. 99 procent av mig tycker att Förbifart Stockholm är idiotiskt och 99 procent av mig tycker att man istället borde lägga pengarna på SJ så att de slutar suga.

Men den där sista procenten tänker på stugan vi har i Skärgården som ligger på ett berg mitt i en skog, förvisso nära vattnet men ändå omgiven av inget annat än höga granar. Och den där sista procenten av mig tänker att strandtomt. Det är inte så jävla dumt med strandtomt.

//J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.