Byt fröer i nytt forum

I skrivande stund är jag påväg ner till Stockholm medelst SJ för GFD-relaterat möte. Man kan säga att det har börjat rulla så smått. Uppdragen droppar in i trivsam takt, även om jag har kapacitet för mycket mer. Trots B-uppsats och allt…

B-uppsatsen kommer förmodligen handla om entreprenörskap och matproduktion. Energi och råvaror är ju som bekant ett intresse, och kan jag kombinera detta med skolans krav och önskemål kanske det gör uppsatsskrivandet lite enklare. Om någon annan har förslag på ämne är det bara att droppa det här. Jag ska skriva en idéskiss i eftermiddag så än är det inte för sent.

På tal om mat. De som läser bloggen Cornucopia? har nog inte undgått att Jordbruksverket vid årsskiftet vill implementera ett EU-direktiv gällande fröer. Den som vill veta mer kan läsa här, men i korthet går det ut på att man vill belägga småföretagare som säljer lite ovanligare fröer med straffavgifter.

År 1 kommer det att kosta 5000 att registrera ett frö (krävs för att få sälja det), därefter 2000 kr per år. Jämför det med de 200 kronor som krävs för att registrera en genmanipulerad GMO-gröda så är det ganska tydligt att man vill fasa ut oberoende småodlare och ersätta dem med storskalig massproduktion av besprutade och genmanipulerade grödor.

Helt sjukt är det förstås, och det tände faktiskt en eld i mig. Jag tycker, i likhet med den amerikanska självständighetsförklaringen, att om något är fel så har de som har möjligheten att göra något även skyldigheten att göra det.

Så jag har startat ett forum. Och jag tycker att alla ni borde gå med. Om du så bara har en risig pelargon hemma så tycker jag att du borde gå med. Kanske kan du hitta ett nytt intresse? I värsta fall har du bidragit till en nyttig civil olydnad.

Bara en sån sak.

//J

6 svar på ”Byt fröer i nytt forum”

  1. Hallå! vart är fan-pagen? se till så det blir ordentligt viralt, överallt … :)

  2. Bisarr lagstiftning. Det o(lustiga) är att våra myndigheter inför sådana här regler för vår skull; för hälsan, för säkerheten, för tryggheten. ”Den som ger upp lite av sin frihet för att få lite mer säkerhet förtjänar intetdera”.

  3. Som du kanske vet är jag inte någon plantmänniska. Men känner många som är det, och de personerna verkar tycka att det är en kul idé!

    Och jag är ju alltid ett fan av civil olydnad!

  4. Martin: Riktigt bra citat, han var ingen dumskalle han.

    Mimmi: Haha det är bra, heja på bara så ställer jag till med skit. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.