Bromsklossning

Det är kul att starta eget, man får jobba med vad man vill när man vill, och ens chef beviljar alltid ledigheter. Men ingen ska tro att det är enkelt. Jag har hört det så otroligt många gånger, att ”det är ingen dans på rosor att driva eget ska du veta.” Oftast har det pratats om långa timmar och knas med Skatteverket.

Några långa timmar har jag inte märkt av än, och Skatteverket håller sig på sin kant sålänge jag håller mig på min. Men allt är inte dandy för det. Först mötte jag ju som ni vet ett ganska kompakt och bestämt motstånd från Falu kommun och de som är ansvariga för grönområdena där. Jag har fortfarande inte hört något från den person som lät positiv men klargjorde att ”han ringer mig”. Jag ska ringa honom nästa vecka, har inget kvar att förlora.

För igår kom nämligen ett mail ifrån Martin Lindberg, PhD på Strålsäkerhetsmyndigheten. Hur han fick nys om hela klabbet vet jag inte, men han klargjorde på ett inte särskilt trevligt sätt att man måste ha tillstånd för att få använda och ”leka” med lasrar av den här styrkan. Givetvis är det bara Strålsäkerhetsmyndigheten som kan utfärda såna tillstånd, givetvis kostar de 4100 kronor att få.

Det ser lite mörkt ut just nu. Med tanke på hur humorbefriade vissa forskare verkar vara så känns det svårt att få ett tillstånd för ”laserlek” av någon med doktorshatt. Vi har självklart inte gett upp ännu. Men vad som i förrgår verkade bli en promenadseger har med ett mail förvandlats en K2-bestigning i motvind. Det känns såklart tråkigt att bli motarbetad såhär, men just i den här frågan får vi ju skylla oss själva. Vi borde ha kollat upp allt sånt innan, men läxan är åtminstone lärd.

//J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.