Bojkotta Expressen

Nu blir det fler hårda ord från Grenfeldt.

I tisdags gick det nämligen att läsa i Sveriges skittidning number uno, Expressen, att vi svenskar enligt deras krönikör Ulf Nilsson är påväg att ”avskaffa oss själva”. Nilsson pratar om ”pursvenskar”, att vi befinner oss i ett livsfarligt krig mot Islam och får till och med in en referens till Kalle Dussin, högerextremismens självpåtagna skyddshelgon.

Tror ni mig inte? Tror ni inte att en av Sveriges största kvällstidningar kan tillåta publicering av en rasistisk svada som lika gärna hade kunnat skrivas i Tyskland 1938? Läs själva då.

Igår svarade Expressens ansvariga utgivare Per-Anders Broberg i Dagens Media att Expressen inte behöver dela sina krönikörers åsikter för att publicera dem. Och nej, det är väl klart. Om Broberg hade varit tvungen att hålla med om allt som skrevs för att det skulle slippa genom nätet hade det varit censur och gett en väldigt konstig bild av verkligheten.

Men det handlar väl för fan inte om att hålla med eller inte, när en krönikör uttrycker åsikter som delas av högerextrema organisationer och partier?

Paul Ronge skriver insatt om händelsen och påpekar att så länge en skittidning som Expressen säljer lösnummer så kommer de anse att det är fritt fram för sånt här. För att det skapar debatt, storm, upprördhet och – högre försäljningssiffror. Det enda sättet att visa att det här inte är okej är att bojkotta skiten.

Så det är vad jag uppmanar min tappra läsarskara till nu. Byt nyhetskälla. Det finns så många bättre sådana än en variant av Se & Hör utan bilder. Om ni tvunget måste ha er dos av -KAOS, -STORM, -SKANDAL -CHOCK och kungahus så föreslår jag den lika dåliga men mindre rasistiska tidningen Aftonbladet.

Det enklaste sättet att slippa 99 % av all skit i sitt liv är dock fortfarande att helt sluta läsa Aftonbladet och Expressen. Tro mig, tron på mänskligheten växer några snäpp.

Fler som skrivit: Robert Damberg, Anders Wallner, Kjellberg, Thomas Mattsson

För övrigt anser jag att några eller kanske någon krönikör på Expressen är en rasistisk gubbjävel som borde ägna sig åt annat än att sprida åsikter han (eller hon) fick i sin jugend.

//J

Obs. Som ansvarig utgivare av grenfeldt.com behöver jag inte nödvändigtvis hålla med om vad som skrivs här. Jag håller alltså inte nödvändigtvis med om att någon är en rasistisk gubbjävel, men jag tillåter publicering ändå eftersom jag ger min skribent stor frihet att skriva vad han vill inom ramen för tryckfrihetsförordningen.

16 svar på ”Bojkotta Expressen”

 1. Helt rätt! Dock är det ju en dålig tidning som med denna artikel blev sämst i min mening.

  haha slutklämmen på inlägget fick mig att skratta till ;)

 2. Har sedan styckmordet i Halmstad 2002-2003 inte köpt ett enda exemplar av Aftonbladet eller Expressen. Var då aktiv i Sverok och hade nära vänner som hade god insyn i just detta fallet och som berättade vad som var sant, falskt och ljug rakt igenom, och det mesta som kvällstidningarna skrev var ljug rakt igenom.

  Här är en artikel från 2008 med en intervju med pappan till den mördade, http://www.dn.se/insidan/vi-blev-krankta-av-medierna-1.698750
  Med bra genomgång av händelseförloppet.

  Det som jag kommer ihåg mest av denna händelse är när både Aftonbladet och Expressen publiceras på löpet en bild av denne person utklädd till Dracula, visst att han pysslade med vampire-lajv, men denna bild var photoshoppad från början till slut.

  Så om de kunde ljuga i ett fall där jag hade inblick i och kunde se vad de ljög om, hur mycket ljuger de inte andra artiklar då?

 3. Har slutat läsa Expressen och Aftonbladet för något år sedan. De gånger jag ramlat in där påminner det mer och mer om ”En Ding-ding värld” (nyheter om en baby med två huvuden och en annan om att någon som kört 40.000 i en mixer och pusslat ihop pengarna igen).

  Helt briljant slutkläm. Borde själv sätta upp nåt liknande som generell disclaimer på bloggen.

 4. Pingback: Tweets that mention Expressens krönikör är en rasistisk gubbjävel? | Grenfeldt -- Topsy.com
 5. Jag har aldrig läst AB eller Expressen. Dock läser jag Ulf Nillson med stor behållning. I landet lagom är han en av få sanningsägare som vågar stå emot. Vakna och sluta skåda era navlar. Se vad som händer i välden. Svenska är verkligen ett fredskadat folk.

 6. Fredrik: Glad to entertain ;)

  Peppe: Ja, bevisen på att kvällstidningarna satsar mer på att sälja lösnummer är publicera nyheter är ju extremt många. Ändå läser folk. Jag undrar varför.

  erkstam: Jag tycker också att det har blivit värre och värre på senare år. Och med en sån disclaimer kommer man ju faktiskt undan med det mesta ;)

  ”Maria Johansson”: Skumt att du läser Ulf Nilsson men inte Expressen. Också skumt att du kallar honom sanningsägare eftersom han är en lögnare. Det vet du förstås om. Vänligen håll ditt skitsnack ifrån min blogg i framtiden.

 7. Samma Soran Ismail vilken diktade ihop att han blev överfallen av SDs presssekreterare? Snacka om trovärdig källa :)

 8. Jag har inte läst aftonbladet/expressen på ett bra tag. Vinklade tidningar är inte riktigt min grej. Kriget mot Islam i de större kvällstidningarna är för övrigt hur sorgligt som helst. Nästan så att man börjar gråta.

 9. Pelle: Nu är ju inte Soran direkt en källa i det här, annat än till sitt eget citat. Det är Nilsson själv som med pursvenskar menar att han egentligen syftar på ”svenskar av det gamla vanliga slaget”. Och jag håller med Soran, kan vi ju säga. Fila lite på din argumentationsteknik :)

  Nabil: Det som är värst är ju att de bara svarar på en efterfrågan som uppenbarligen finns hos det pursvenska folket.

 10. Välkommen till klubben! Har bojkottat Aftonbladet i snart 3 år, och jag har aldrig sett någon anledning till att läsa Expressen, blir bara illamående när jag ser löpsedlarna när jag går och handlar – vilken dynga de verkar skriva!

  Nej, usch och tvi!

 11. Ja, vad ska man säga? En del av mig hoppas att det är ett utstuderat uppmärksamhetsknep, helt enkelt för att alternativet – att uppmärksamheten bara är en oväntat trevlig konsekvens av krönikan – känns väldigt obehagligt.

  Mörkrädd blir man definitivt – men inte på det sätt som Ulf Nilsson tycks vara…

 12. Jag har visserligen aldrig börjat läsa kvällstidningar, men ”det vet man ju vad som står i dem” dvs, klart har jag läst en och annan. Det är genomgående oseriös hittepåjournalistik. (Finns det seriös hittepåjournalistik?)
  Men det suger ju ändå, en gång i tiden måste ju de tidningarna faktiskt haft något värde. Deppigt är det.

  Och bästa slutkommentaren!

 13. Vill också passa på att dela med mig av detta UNDERBARA test (om man är språkpolis alltså, vilket jag ju är) http://quiz.svd.se/default.aspx?sTid=871
  Svenskan utbildar minsann folket. Mmm dagstidningar for the win. Ja, men du kanske redan har gjort det, det har åkt runt på facebook några dagar. I alla fall får man språkpolisa sig och skilja på när det är rätt med de eller dem. Och när det, ve och fasa, är rätt att skriva vilket som.

 14. Marcus: Amen.

  Anna: Vem vet. Å ena sidan är Nilsson känd för att vräka ur sig islamfientligt skitsnack precis som många andra extremkristna. Å andra sidan tror jag inte att Expressen direkt gråter över all uppmärksamhet.

  Mimmi: Skönt test! Jag fick bara 9/10 vilket förstås gör mig förbannad, men man lärde ju sig nåt också. =) För övrigt var hittepåjournalistik ett ord som omedelbums borde läggas in i SAOL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.