10 000 tweets senare

När jag först registrerade mig på Twitter så var det inte för att jag trodde att jag två år senare skulle föra mängder av intressanta dialoger med mängder av fantastiska människor i ett medium som har förändrat mitt liv, det ska ni har klart för er. Det var för att jag trivs med att ha mitt namn reserverat överallt på nätet.

Ett bra tag var Twitter också mest brus. Många intressanta personer, visst, men mest en osäker och oinspirerad monolog följd av sporadiska tjuvkikningar in i andra mondialoger. Sen kom Anna Järnebeck och förändrade mitt liv. Först introducerade hon TweetDeck som gör det möjligt att faktiskt sålla i, och följa utvalda, konversationer och personer. Sen lockade hon med mig på TweetupSTHLM, och det var där magin började ske och skönjas. Helt plötsligt blev avatarerna människor som inte var det minsta rädda för att bjuda av sig själva och sin kunskap, eller ens på en öl om man var trevlig nog.

Där, på Tweetupen, hade jag inte ens hunnit få visitkorten till GFD, men jag proklamerade ändå stolt till alla som ville lyssna att jag minsann drev en webbyrå där jag erbjöd artikelskrivning, digital marknadsföring och en massa andra fantastiska produkter. Några dagar senare kom första ordern av content som ett direkt resultat av det, och eftersom jag råkade göra ett bra jobb blev jag rekommenderad. På Twitter är man aldrig sen att hjälpa, men saken är att folk inte hjälpte mig eller GFD (även om det sen dess förstås har hänt). Folk hjälpte sina vänner som var i behov av någon tjänst jag kunde erbjuda, och jag råkade stå högt upp på listan. Awesome, som nån skulle sagt.

Sen den där dagen i sensomras har Twitter inte bara gett mig möjligheten att driva GFD, Twitter har också gett mig nya kontakter, nya mentorer, men framför allt – nya vänner. Även om jag definitivt har knutit värdefulla affärskontakter via Twitter så är det Jonas som twittrar, inte GFD. Nedan är bara några av alla de som är så värda din uppmärksamhet. Fråga mig bara, så ska du få hundra till som är minst lika intressanta, trevliga, kunniga, hjälpsamma och varma.  Ett tack, också, till alla som någonsin tagit sig tiden att prata med mig på Twitter. Ni gör min dag, varje jävla dag.

100 fantastiska människor (som också råkar finnas på Twitter)

Tack

 

//J

17 svar på ”10 000 tweets senare”

  1. Tackar för omnämnandet och håller med Kristoffer.

    Det är imponerande att du hunnit med 10 000 tweets(!!) också. Där ligger jag i lä med knappt en tiondel av dessa.

  2. Tack för omnämningen! ;) även om jag redan tackat på twitter… ;)

  3. Pingback: Therese tipsar 26 juni 2011 : Therese Reuterswärd
  4. Mycket trevlig lista. Följer många av dessa, men inte alla. Så tackar för tipsen!

  5. Att hata säljare är väl i överkant, men säljare som saknar respekt för andra förtjänar inte respekt. En säljare som snackar mer än de lyssnar är dåliga säljare. På smmaren dyker det upp en speciell sorts säljare i villakvarteren som lever under kassa villkor och där arbetsgivaren systematiskt lär dem att ljuga. Det är dessa förbaskade gräddbulls/stearinljus/strumpor/kaffe/te-säljarna vilka alla tycks komma från GoBullen. Av någon anledning så samlar alla dessa runt 20 åriga säljare till en klassresa (de ser ut som att de har gått ut skolan), alla kommer från en skola i närheten (som oftast inte ens finns) och alla säger alltid samma sak. ALLA ljuger! Jag kan visst tänka mig att köpa gräddbullar, men inte från en lögnare. Det är inget fult att sälja, men det är fult att ljuga.

  6. Hittade mig här vill självklart tacka. Upplever själv att jag skriver mycket nonsens på Twitter då det ofta är sista anhalten innan det är dags att krypa till kojs och allt det vettiga redan är uttömt:) Får försöka bättre mig i det avseendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.